Şehit Necmettin Öğretmen'in Adının Verildiği Okulda Karne Töreni Buruk Geçti

Şehit Necmettin Yılmaz’ın adının verildiği okulda gerçekleşen karne töreni buruk geçti. Öğrenciler Necmettin öğretmeni ve Aybüke öğretmeni andı.

02.07.2021-17:53 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-17:53) Şehit Necmettin Öğretmen'in Adının Verildiği Okulda Karne Töreni Buruk Geçti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğretmen olarak görev yapan şehit Necmettin Yılmaz, ailesini ziyaret etmek üzere Gümüşhane'ye gittiği sırada alçak PKK'lı teröristler tarafınca kaçırılmıştı.

Gümüşhane'de kaçırıldığı alçak PKK'lı teröristler tarafınca şehit edilen Necmettin Yılmaz'ın adı görev yaptığı okula verildi.

2020-2021 eğitim öğretimde hizmete giren okulda yaşanan karne töreni buruk geçti. Okulun öğrencileri Necmettin Öğretmen'i unutmadı.

NECMETTİN VE AYBÜKE ÖĞRETMEN UNUTULMADI

Karne töreninde Şehit Necmettin Yılmaz’ın öğrencisi Mülkiye Subay, şehidin özgeçmişini ve Çanakkale Şehitleri isimli şiiri okudu.

Daha sonrasında öğrenciler, Batman'da şehit edilen Aybüke Öğretmen için Mağusa Limanı türküsünü söyledi.


ŞEHİDİMİZ UNUTULMADI

Siverek Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Zülfü Kan karne töreninde yaptığı açıklamada, ''Şehidimizin bize emaneti olan çocuklarının karne dağıtım törenine katıldık, çocuklarımızın şehidimizi unutmadıklarını görmek bize gurur verdi, Allah rahmet eylesin.

Onun bize emaneti olan çocukları bugün karne aldılar ama çok sevinemediklerini gördük, buruk bir karne sevinci yaşadı çocuklar.

Çocuklarla konuştuğumuzda öğretmenlerini çok sevdiklerini söylüyorlardı, gözlerinde o sevgiyi gördüm, onu çok özlediklerini söylüyorlar.

Bu çocuklar bu memlekette inşallah bu tür olayların yaşanmaması için okuyup iyi yerlere geleceklerdir.''


BEN DE ONUN YOLUNDAN GİDECEĞİM

Öğrencilerden Mihriban Subay, ''Şimdi karnelerimizi alıyoruz, biraz hüzünlü bir mutluluk yaşıyoruz ama Necmettin Öğretmen yanımızda değil. Ben de öğretmenimin yolunda gideceğim.

Ben şimdi 6. sınıfı bitirdim, 7’ye geçtim, keşke öğretmenimiz burada olsaydı. Allah onun mekânını cennet eylesin nur içinde yatsın.''

BİZE KARNE VERDİ VE GERİ DÖNMEDİ

Şehit Necmettin Yılmaz’ın öğrencilerinden Birgül Subay, ''Necmettin Öğretmen, ben 2. sınıftayken öğretmenimdi, ben şimdi 6. sınıfa gidiyorum.

Necmettin Öğretmen bize karne verdi ve gitti ve dönmedi, şimdi o aramızda değil. Necmettin Öğretmen şimdi burada olsaydı bizimle gurur duyardı, biz onu çok özledik.'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal