Şehit Mezarlarına Zarar Veren 5 Alçak Tutuklandı

Adana'da 2 şehidin mezarlığının da içlerinde olduğu 79 mezarın taşlarının tahrip edilmesiyle alakalı, DEAŞ bağlantılı altı zanlıdan beşi tutuklandı.

03.03.2021-15:56 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-15:56) Şehit Mezarlarına Zarar Veren 5 Alçak Tutuklandı

Adana'da, 21 Şubat tarihinde merkez Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi'nde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Ahmet ile Mehmet Oruç Kardeşler Mezarlığı'nda yer alan 79 kabrin taşlarına zarar verilmişti.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubesi görevlileri, meseleyle alakalı soruşturma çerçevesinde altı şahsı yakaladı.

5 ŞAHIS TUTUKLANDI

Mezar taşlarını tahrip ettiği ve terör örgütü DEAŞ bağlantısı olduğu iddia edilen İ.Ö, H.Ö, A.B.D, F.B., T.A ve H.Ç, karakoldaki işlemlerinin akabinde adliyeye gönderildi.

Mahkemeye çıkan altı zanlıdan beşi tutuklandı.

NELER OLDU?

Adana Yüreğir'de Ali Hocalı Mahallesi’ndeki 15 Temmuz şehitleri Ahmet ile Mehmet Oruç kardeşler ve akrabalarına ait mezar taşları 21 Şubat'ta 5 kişi tarafından tahrip edildi.

Durum, mezarlık ziyaretine giden bir vatandaşın mezar taşlarına zarar verildiği görüp olayı bildirmesiyle gün yüzüne çıktı.

77 MEZAR TAHRİP EDİLDİ

Mezalığa giden emniyet güçleri, şehit ikiz polis memurları ve akrabalarına ait 77 mezar taşının kırılarak tahrip edildiği tespit edildi.

Evlatlarının mezarının o halini gören aile oldukça üzgün anlar yaşadı.

acılıailelele030302121

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal