SBK Holding Sahibi Sezgin Baran Korkmaz Hakkında Tutuklama Kararı Çıktı

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın yargılandığı, ‘mal varlığı değerini aklama’ davasının ilk duruşması görüldü. Mahkeme Korkmaz'ın yokluğunda tutuklanması kararı alındı.

18.05.2021-14:37 - (Son Güncelleme: 18.05.2021-14:37) SBK Holding Sahibi Sezgin Baran Korkmaz Hakkında Tutuklama Kararı Çıktı

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ve 3'ü yabancı uyruklu 10 kişi ile bu kişilerle bağlantılı ‘malen sorumlu’ şirketler hakkında, Amerika'dan haksız kazançla elde edilen ‘mal varlığı değerini aklama’ suçundan hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, gazeteciler alınmadı. Sanıklardan tutuksuz yargılanan Kamil Feridun Özkaraman, Ayşe Nil Yılmaz, Bereket Öner, Ziyaattin Bartik ve Doğa Doğan ile avukatları katıldı. İddianamede 'Malen sorumlu' olarak geçen Blane Teknoloji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ, Isanne S.A.R.L, Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mega Varlık Yönetim AŞ ve SBK Holding AŞ'nin yetkilileri ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Öğle saatlerinde başlayan duruşmada savunma yapan sanıkların suçlamaları reddettiği öğrenildi. 

BULUNDUKLARI ÜLKELERDE SAVUNMALARI ALINACAK 

Yaklaşık 6 saat süren duruşmanın ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, Jabob Ortell Kingston, Levon Termendzhyan ve Olessia Zoubkova'nın yabancı ülkede bulundukları anlaşıldığından, haklarındaki yakalama kararının kaldırılmasına, savunmalarının alınabilmesi için bulundukları ülkedeki adli makamlara istinabe (adli yardım) yazılmasına hükmetti. Sanık Alptekin Yılmaz'ın hakkındaki yakalama kararının infazının beklenilmesine hükmeden mahkeme, sanık Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılmasına ve yokluğunda tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, sanıklar Kingston ve Termendzhyan'un Amerika'daki yargılanmaları devam ettiğinden, bu ülkedeki mahkeme ilamının istenmesi için ABD adli makamlarına adli talimat yazısı yazılmasını kararlaştırdı. 

HAZİNE'NİN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ 

BDDK'dan sanık Kingston'un Mega Varlık AŞ. adlı şirketi kurarken bildirdiği ekonomik ve finansal durumunu gösterir tüm belgelerin ve referans mektuplarının bir örneğinin gönderilmesinin istenmesine hükmeden mahkeme, ayrıca sanık hakkında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'ne müzekkere yazılarak, Türkiye'de 2013 yılında yabancı yatırımcı sıfatının olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal