Sayıştay Başkanlığı İçin Yarışacak İsimler Belli Oldu!

Sayıştay Başkanlığı için geri sayım başladı. 23 Haziran'da biten görev süresi için yeni seçim yapılacak.

15.06.2021-23:37 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-23:37) Sayıştay Başkanlığı İçin Yarışacak İsimler Belli Oldu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sayıştay adaylarını belirlemek üzere bugün toplandı. AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan komisyon Sayıştay için adaylar belirlendi. 

Sayıştay Başkanlığı görev süresi 23 Haziran’da doluyor. Bu kapsamda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sayıştay adaylarını belirlemek üzere bugün toplandı. Başkan seçimi için 'Ön Seçim Geçici Komisyonu'na 15 milletvekili seçildi.

EN FAZLA OYU ALAN 2 İSİM TBMM GENEL KURULUNA BİLDİRİLECEK

Sayıştay Başkanlığı için mevcut Başkan Seyit Ahmet Baş, Abdullah Şimşek, Abdullah Doğru, Ahmet Tezcan, Beyami Özdemir, Mustafa Sakal, Ahmet Gümüş, Mehmet Aksoy, Fikret Çöker, Özcan Rıza Yıldız, Hasan Ayrancı ve Metin Yener aday oldu. Ön Seçim Geçici Komisyonu'nda yapılan seçimde, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener 10, Sayıştay 6'ncı Daire üyesi Mehmet Aksoy 8 oy aldı. 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SEÇİM OLACAK

En fazla oyu alan Yener ve Aksoy’un isimleri TBMM Genel Kurulu’na bildirilecek. Önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak gizli oylamada en fazla oyu alan Sayıştay Başkanı seçilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal