02.01.2020-13:31 (Son Güncelleme:16.04.2024-23:20)


1

Likopen kaynağı domates, türlü renkleri ve çeşitleri ile manavlarda yerini almaktadır. Kahvaltıların ve yemeklerin vazgeçilmez besini olan domates, hem çiğ halde hem de pişmiş şekilde tüketilmektedir. Genellikle kırmızı rengi ile bilinen domates, son yıllarda sarı bir renkte de yetiştirilmektedir. Sarı domatesi, daha yakından tanımak ve faydalarını öğrenmek için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz…



2

Likopen içeren sarı domates, vücut direncini korumakta ve bağışıklık sistemini güçlendirecek niteliktedir. Kan damarlarına kuvvet veren niasin maddesini içermekte ve kolesterol seviyesini dengeler. Lifli bir yapıya sahip olduğu için bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.



3

Kalorisi de oldukça düşün olan sarı domates diyet programlarına güvenle eklenebilir. 100 gram sarı domates yaklaşık 15 kaloridir. Vücuda enerji verir. Bu nedenle kahvaltı öğünlerine eklenmesi önerilir. Mide hazımsızlığını gidermeye yardımcıdır. Salatalara sarı domates ekleyerek midenizi koruyabilirsiniz.



4

Sarı domates antioksidan maddeler bakımından zengindir. Kanserli hücrelere karşı duvar örer. Vücuda zarar veren bakterileri de kolayca temizler. Vücudun su ihtiyacını karşılayan sarı domates, cildin nem dengesini korur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR