Sanal Turların Gözde Rotası 'İstanbul'

Coronavirüs salgını sürecinde sanal turlara ilgi artarken, turlar arasında en fazla "İstanbul" tercih edildi.

20.04.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-10:18) Sanal Turların Gözde Rotası 'İstanbul'

Coronavirüs salgını nedeniyle evde kalanların sanal turlara ilgisi arttı.

Mobil seyahat uygulaması Piri'nin Kurucusu Tülin Yücel Altaş bazı şehirlerin turlarının öne çıktığını belirterek, "İstanbul'u özleyenler var. Bu nedenle İstanbul en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor. Genel bakıldığında ise Dublin, Prag, Amsterdam ve Kapadokya ilgi görüyor." dedi.

500 bin gezgine hizmet verdiklerini vurgulayan Tülin Yücel Altaş "Kullanıcılarımızın büyük bölümü gitmeden önce o şehre hazırlanmak ya da bir sonraki seyahati için ilham toplamak için turlarımızı önce uzaktan dinliyor. Bunun yanı sıra sesli turlarımızın, seyahat alanındaki podcast ihtiyacını da karşıladığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki tüm şehirleri kapsamak için çalışmaların sürdüğünü anlatan Altaş, "Yakın zamanda zengin bir anlatıma sahip olan Şanlıurfa Göbeklitepe turumuzu kullanıcılara sunacağız. Ayrıca turlarımızda sanat yoğun şekilde yer alıyor ve ağırlıklı 25-44 yaş grubunda olan kullanıcılarımızın bu içerikler ilgisini çekiyor. Buna yönelik, bu döneme özel 'Karantinada Sanat' ile her hafta bir sanat eserinin sesli hikayesini ücretsiz sunuyoruz." dedi.

Altaş, mart ayının başında koronavirüsün etkisiyle insanların seyahatlerini iptal ettiğini, bu sebeple trafiklerinin düştüğünü belirterek, "Evden sanal tur keşfedilince ilgi arttı ve trafiklerimiz eski haline geri döndü. Daha da artacağını düşünüyoruz." dedi.

"Evde Kal, Evde Keşfet" kampanyasıyla her gün ücretli turların içerisinden bazı hikayeleri seçip ücretsiz sunduklarını aktaran Altaş, "Bizimle ilk kez bu dönemde tanışan kullanıcılarımız var. Ayrıca, karantina döneminde şirketler bizden abonelik paketi alıp motivasyon amaçlı çalışanlarına hediye ediyor." dedi.

Salgının olduğu bu dönemde fiziksel sağlığın yanı sıra mental sağlık da çok önem taşıyor. Piri, insanların mental sağlıklarını ve keşif duygularını canlı tutmalarına yardımcı oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal