26.02.2020-14:17 (Son Güncelleme:19.04.2024-17:06)


1

Samsun'a bağlı Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya kanyonu, Kızılırmak üzerindeki en dar ve en uzun geçittir. Türkiye'nin en büyük 2. kanyonu olan Şahinkaya, Kızılırmak'ın yatağını yarması sonucunda oluşur ve 2,5 kilometre uzunluğundadır. Kayalıkların suya olan yüksekliği ise 324 metredir. Kanyona ulaşım Çeltek ve Türkmen bölgelerinden sağlanmaktadır. Son dönemlerde yapılan festival ve sosyal medyalarda yapılan paylaşımlarla gündeme gelen kanyon görenleri büyülüyor.



2

Altınkaya Barajı'nın yapılmasıyla birlikte, 80 metre derinliğe sahip olan suyun üzerinde tekne turları yapılmaya başlandı.



3

Türkmen bölgesi, Vezirköprü'den yaklaşık olarak 17 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yol güzergahı oldukça güzeldir ancak kanyona yaklaşırken birkaç kilometresi virajlıdır.



4

Muhteşem görüntülere ev sahipliği yapan Şahinkaya Kanyonu üzerinde yapabileceğiniz tekne turları ise kişi başına 15 Tl olup grup olarak yapıldığında ise indirim uygulanabiliyor. Yaz aylarında hafta sonları 11:00 - 17:00 arası her saat tekne turu yapılabiliyor. Kış aylarında ise sayıya bağlı olarak hareket ediliyor.



5

Doğa harikası olan Şahinkaya Kanyonu her şeyden önce stresten uzak kafa dinleyebileceğiniz bir yerdir. Aynı zamanda burada paraşütle atlamadan, tırmanmaya, trekkingden, doğa koşularına ve hatta slackline bile yapabilirsiniz. Sporcu değilseniz de piknik yapabilir, bol bol fotoğraf çekebilir ve tekne turlarına katılabilirsiniz.



6

Ayrıca, ilk kez 2017 yılında Şahinkaya Kanyonu'nda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Falcon Fest düzenlenmiştir. Bundan sonra da her yıl 4-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecektir.



7

Festival kapsamında çeşitli spor dallarında (özellikle ekstrem sporlar) aktiviteler var. Bunlardan bazıları; Kano/Dragon, Yamaç Paraşütü, Kitesurf, Paramotor, BASE Jump, Slackline/Highline, Kaya Tırmanışı, Trekking ve Dağ Bisikleti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR