Galatasaray-Beşiktaş Derbisi Ne Zaman Oynanacak?

Süper Lig'in 40. haftasının en kritik maçı için heyecan dorukta. Peki, Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman? Galatasaray Beşiktaş maçı muhtemel 11'leri?

08.05.2021-11:13 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-17:36) Galatasaray-Beşiktaş Derbisi Ne Zaman Oynanacak?

Galatasaray Beşiktaş maçı için artık heyecan dorukta. Süper Lig'de haftanın en çok merak edilen maçlarından biri olan derbi maçta Beşiktaş'ı konuk edecek. Galatasaray, bu sezon evindeki 18 maçta 18 puan kaybetti. Her iki takım da sahadan galip ayrılmak ve son haftalara girilirken puan kaybı yaşamamak istiyor.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN?

Süper Lig'in 40. haftasındaki derbi maçta, lider Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray'da hedef sahadan galip ayrılmak ve şampiyonluk heyecanından kopmamak. Derbi maç, 8 Mayıs Cumartesi günü Galatasaray, lider Beşiktaş'ı konuk edecek. Dev karşılaşma saat 20.30'da başlayacak.

MUHTEMEL İLK 11'LER

Galatasaray : Muslera, Şener, Marcao, Donk, Saracchi, Taylan, Gedson, Emre Kılınç, Feghouli, Kerem, Babel.

Beşiktaş : Ersin, Rosier, Vida, Wellington, Rıdvan, Josef, Atiba, Lljaic, N'Kodou, Ghezzal, Larin

GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇI HANGİ KANALDA?

Süper Lig'de şampiyonluk için son viraja girilirken heyecan dorukta. Şampiyonu belirleyecek kritik maçlardan olacak olan Galatasaray Beşiktaş maçı 8 Mayıs Cumartesi günü saat 20:30'da başlayacak ve zorlu mücadele beIN Sports HD1'den canlı yayınlanacak. 

Şampiyonluk yarışındaki iki takım Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak olan dev derbide Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemlik görevine de Hüseyin Göçek atandı.

FATİH TERİM'İN 67. DERBİSİ

Galatasaray'da kurt hoca Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde 67. kez bir derbide görevde bulunacak. Galatasaray, tecrübeli teknik adam yönetiminde daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe ile Süper Lig, Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası ve Gurbet Kupası'nda toplam 66 müsabakada bulundu.

Sarı-kırmızılı takımda dördüncü döneminde olan 67 yaşındaki Terim, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yapılan bu karşılaşmalarda 24 galibiyet, 25 beraberlik ve 17 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı.

SERGEN YALÇIN'IN DERBİ MAĞLUBİYETİ YOK

Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde oynadığı 5 derbide de henüz mağlubiyet yüzü görmedi.

Sergen Yalçın yönetiminde daha önce Galatasaray ile oynadığı 2 derbide bir galibiyet ve bir de beraberlik alan Siyah Beyazlılar, Fenerbahçe ile yaptığı 3 karşılaşmanın ise ikisinde sahadan galibiyet ile birinde ise berabere ayrıldı.

FATİH TERİM İLE SERGEN YALÇIN KARŞILAŞMALARI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 6. kez saha kenarında karşı karşıya gelecek.

Sergen Yalçın daha önce Konyaspor, Yeni Malatyaspor, Aytemiz Alanyaspor ve Beşiktaş'ın başında, Terim yönetimindeki Galatasaray'a karşı toplam 5 maça çıktı.

Galatasaray, tamamı Süper Lig'de oynanan bu maçların yalnızca birini kazanırken, üçünde berabere kaldı ve birini ise kaybetti.

GALATASARAY'IN EKSİKLERİ

Cumartesi günü Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Galatasaray iki isim maçta formasını giyemeyecek. Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Omar Elabdellaoui ve Ohhenekaro Etebo Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ'IN EKSİKLERİ

Deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta beş futbolcu formasını giymemesi bekleniyor. Siyah Beyazlılarda Ajdin Hasic, Cenk Tosun, Georges-Kevin N'Koudou Mbida, Oğuzhan Özyakup ve Vincent Aboubakar sakatlıkları gerekçesiyle maçta süre alamayacak.

SON HAFTALARIN FORMDA TAKIMI GALATASARAY

Galatasaray son haftalarda formda bir görüntü sergiliyor. Süper Lig'deki son 6 maçını kaybetmeyen sarı kırmızılı takım son 6 haftada 4 galibiyet 2 beraberlik aldı. Son üç maçta gol yemezken rakip fileleri 9 kez sarstı. Bu süreçte Galatasaray'ın gol yükünü Emre Akbaba çekti. Emre Akbaba, 4 maçta 5 gol atarken takımına skor anlamında büyük katkı verdi. 

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

İki takımın istatistiklerine baktığımızda ligin en az gol yiyen takımı Galatasaray. Ligdeki 37 maçta kalesinde yalnızca 33 gol gören sarı kırmızılı ekibi 37 golle Fenerbahçe 38 golle Beşiktaş takip ediyor.

BEŞİKTAŞ DERBİDE ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN EDEBİLİR

Ligde büyük heyecanlara sahne olacak son üç haftaya girilirken bu akşamki Galatasaray - Beşiktaş derbisinde 2020-2021 Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu belli olabilir. Lider konumda olan Beşiktaş derbiden galip ayrılır, ezeli rakibi Fenerbahçe ise oynayacağı Ankaragücü karşılaşmasında puan kaybederse Süper Lig'in şampiyonu Beşiktaş olacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal