02.04.2020-12:47 (Son Güncelleme:24.04.2024-04:34)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs dünyayı etkisi altına aldı. Uzmanlar virüsün ulaşamayacağı tek yerin dünya dışı olduğunu söylerken, tüm ülkeler virüsten etkilendi. Günlük yaşamı olumsuz şekilde etkileyen ve durma noktasına getiren salgından sonra dünya medyasında ilginç fotoğraflar servis edilmeye başlandı. Bu fotoğraflardan biri de Kenya'dan geldi. Sokağa çıkma yasağı olan Kenya'nın başkenti Nairobi'de 13 yaşındaki Yasin Hüseyin Moyo'nun akrabaları ve arkadaşları, cenazeyi bekliyor.



2

Donald Trump ABD'de tıbbi malzeme stoğunun tükendiğini belirtti. Bazı malzemelerin ise ithal edildiğini söyledi. Fotoğraf ABD'nin Illionois eyaletindeki Chicago kentinden servis edildi. Hava Kuvvetleri bünyesindeki askerler hastaneye dönüştürülen McCormick Place kongre merkezinde tıbbi malzemeleri taşıyor.



3

Coronavirüsten dolayı hayatını kaybeden Brezilyalı müzisyen Robson de Souza Lopes Manaus toprağa verilirken. Müzisyenin yakınları cenazeyi uzaktan gözyaşları ile izledi.



4

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da sokaklara atılan cesetler sosyal medyadan paylaşıldı.



5

Konuyla ilgili olarak yetkililer tarafından açıklama yapıldı. Sadece virüsten dolayı değil, diğer ölülerinde cesetlerinin toplanmakta zorlanıldığı belirtildi.



6

ABD Başkanı Donald Trump'ın basın toplantısından bir kare. Salonda bulunanların sosyal mesafe kuralına dikkat ettiği görüldü. Öte yandan dünya üzerindeki coronavirüs vakalarının 4'te 1'i ABD'de görüldü.



7

ABD Teksas'ta ulusal muhafızlar coronavirüs hastaları için hastaneye dönüştürülen Kay Bailey Hutchison kongre merkezinde çalışıyor.



8

Ekvador'un en kalabalık kenti Guayaquil'de cesetler evlerin önüne konuluyor. Ölenlerin cesetleri 4-5 günlük bir sürede alınabiliyor.



9

Galler'in kuzeyinde bulunan Llandudno'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şehir karantina altına alınırken, merkeze inen keçiler sokaklarda özgürce dolaştı. Brezilya'da da yerli topluluklar arasında ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Amazonas eyaletinde yaşayan Kokama kabilesinden 19 yaşında bir kadında virüs tespit edildiği açıklandı. Büyük bir kısmı sağlık hizmetlerine erişimi olmadan yaşayan yerli halkların virüsten daha kötü etkilenmesinden endişe ediliyor.Brezilya Rio de Janeiro'da bir kadın yüz maskesiyle pencerenin önünde.



10

Brezilya'da yaşayan yerli topluluklar arasında da ilk virüs vakası tespit edildi. Yerli halkın büyük bir kısmı sağlık hizmetlerinden yararlanamazken, yerli halkın virüsten kötü şekilde etkilenmesi endişe yaratıyor. Brezilya Rio de Janeiro'da bir kadın virüsten etkilenmemek için yüz maskesiyle pencere önünde beklerken çekilmiş bir kare.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR