Salgın Sonrası Ekonomik Süreç İyi Yönetilmeli

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve ECB Başkanı Lagarde B20 Zirvesine katıldı. Zirvede salgının ekonomik etkileri üzerine konuşan Janet Yellen ve Lagarde pandemi sonrası ekonomi ile ilgili tespitlerde bulundular.

11.10.2021-15:28 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-18:38) Salgın Sonrası Ekonomik Süreç İyi Yönetilmeli

Janet Yellen ve  Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, B20 Zirvesi'ne katıldı.

Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı konuşmada Kovid-19 pandemisinin sona erdirilmesinin ardından kapsayıcı bir ekonomik toparlanmanın şart olduğunu söyledi.

Küresel Asgari Kurumlar Vergisine yönelik anlaşma hakkında da konuşan Janet Yellen, "Tarihi bir vergi anlaşmasının eşiğindeyiz." dedi.

SALGINDAN ÇIKIŞ SÜRECİ ÇOK İYİ YÖNETİLMELİ

ECB Başkanı Lagarde da kovid-19 salgını sebebi oluşan ekonomik dengesizliklerin "geçici" olduğunu belirterek, "Salgından çıkış süreci çok iyi yönetilmeli." Dedi.

Kovid-19 salgının "yeşil" ve "dijital" bir ekonomiye geçişi hızlandırdığını savunan Lagarde, salgın sonrası ekonomik toparlanmanın başlangıçta beklenenden daha hızlı olacağını söyledi.

Son olarak Avrupa Merkez Bankasının enflasyon beklentilerinin yüzde 2 seviyelerinde kalması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Lagarde herkesin elinden geleni yaptığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal