Salgın Destek Programı Başvuruları Başladı: İşte Salgın Destek Programının Şartları

Ülkemizde yardıma muhtaç vatandaşlar için Devlet tarafından, gerekli incelemeler sonrası Sosyal Destek kapsamında yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Peki kimler Salgın Sosyal Destek alabilir? Salgın Sosyal Destek yardımı nasıl alınır? İşte detaylar…

24.09.2021-11:44 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-12:27) Salgın Destek Programı Başvuruları Başladı: İşte Salgın Destek Programının Şartları

İlk olarak Çin’de başlayan ve hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, aynı zamanda büyük bir ekonomik krizi de beraberinde getirdi. Pandemi sürecinde yaşanan kısıtlamalar, çalışma hayatını olumsuz etkilerken, birçok kişi ekonomik konularda sıkıntı yaşamaya başladı. Bizde salgın sürecinde Salgın Sosyal Destek Programından yararlanmak  isteyenler için, Kimler Salgın Sosyal Destek alabilir? Salgın Sosyal Destek yardımı nasıl alınır?' sorularını cevapladık. İşte detaylar...

DEVLETTEN SALGIN SOSYAL DESTEK YARDIMI!

Koronavirüs salgını sonrası mağdur olan vatandaşlar için yardım çalışmalarına devam eden hükümet, Salgın Sosyal Destek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Destek yardımlarında en çok dikkat çeken 1100 TL’lik geri ödemesiz yardım tutarı. Peki Salgın Sosyal Destek Programına nereden başvurulur? Gelin beraber bakalım.

SALGIN SOSYAL DESTEK YARDIMINA NEREDEN BAŞVURULUR?

Koronavirüsten etkilenen vatandaşlar için E-Devlet üzerinden, Salgın Sosyal Destek Programına başvuru yapılma imkanı sağlanıyor. E-Devlet sistemi üzerinden TC Kimlik numaranız ile başvuru gerçekleştirebilirsiniz. 

Salgın Sosyal Destek Programına nasıl başvurulur?

KİMLER SALGIN SOSYAL DESTEK PROGRAMINDAN YARARLANABİLİR?

- 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

- 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

- Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

- İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.

Son zamanların en büyük küresel salgını olarak adlandırılan koronavirüs salgını yardım programı kapsamında, bugüne kadar 2.3 milyar lira nakdi yardım yapıldığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara her zaman yardım edildiğini ve bu çalışmaların devam edeceğini belirterek, ‘’Salgın Sosyal Destek Programı Faz 1, Faz 2, Faz 3, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ve 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası ile 7.2 milyon tekil haneye destek ulaştırdık’’ dedi. 

Salgın Sosyal Destek Programından yararlanmak isteyen vatandaşların 20 Nisan tarihine kadar e- Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çeken Yanık, ‘’Başvurular, öncelikle merkezi veri tabanları üzerinden temin edilen bilgilerle ön eleme kriterlerine tabi tutuluyor. Ön elemeden geçen başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza iletiliyor. Dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere ödemeler, belirttikleri hesaplar üzerinden ulaştırılıyor.’’ Şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal