Sakalın uzaması için neler yapılabilir? Sakal uzatan basit ve etkili doğal tarifler

Sakalların geç uzaması bazı kişiler için problem olabilir. Bu nedenle daha hızlı sakal uzamasını sağlayacak yöntemlerin neler olduğu merak edilmektedir. Bizde yazımızda sakal çıkarabilecek doğal yöntemleri sizlerle paylaştık. İşte sakallarınızın uzamasını sağlayacak doğal tarifler…

28.06.2022-01:39 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-01:39) Sakalın uzaması için neler yapılabilir? Sakal uzatan basit ve etkili doğal tarifler

Yapılan araştırmalar sonucunda kişilerde sakal çıkmamasının en önemli nedeni genetik ve hormonal etkenlerdir. Sakallarınızın az çıkması ya da hiç olmaması durumunda ilk yapmanız gereken bir sağlık kuruluşuna başvurmaktır. Buna göre endokrinoloji veya üroloji bölümüne giderek bir test yaptırmanız gerekir. Testestoron hormonunun düzenli olmaması durumunda sakallarınız da az çıkacaktır. Eğer hormon testlerini de bir problem yoksa bunun için bazı doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. İşte sakallarınızın uzamasını sağlayacak doğal tarifler…

Sakallarım nasıl daha hızlı uzar?

Bunun için uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntemi sizlerle paylaşıyoruz. Sakallarınızı hızlı uzatacak doğal yöntemler şekildedir:

Sakal çıkarıcı doğal yöntemler için 1. tarif

Hindistan'da binlerce yıl öncesinde uygulanan ayurveda geleneksel bir tıp yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu geleneksel tıp yöntemiyle saç, sakal, bıyık gibi sorunlu olan bölgelerinizdeki kılların çıkmasını sağlayabilirsiniz. Melanie A. Sachs'a göre Ayurveda ile sorunlu olan bölgelerdeki problemleri giderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken biberiye ve Hindistan cevizi yağını karıştırmaktır,

1 birim organik biberiye yağı

10 birim Hindistan cevizi yağı

Biri 10 şeklinde hazırlayacağımız karışım ile (mesela 1 çay kaşığı biberiye yağı ile 10 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı gibi) sakallarınızı daha hızlı uzatabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız karışımı bir pamuk yardımıyla olarak sakal bölgenize sürünüz. Yüzünüzde 15-20 dakika kadar beklettikten sonra soğuk su ile yüzünüze yıkayınız. Biberiye yağının yüzünüzü tahriş etmediğine dikkat etmeniz gerekir. Eğer cildinizde bir tahrişe neden olmadıysa günde 2 kez bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Hızlı Sakal Uzatmak

Sakal uzatıcı doğal yöntemler için 2. tarif

"Ayurveda Güzellik Bakım," kitabında yer alan diğer bir önemli tarif ise amla yağı ile hardal yaprağı karışımıdır. Tahta geçen tarif şu şekildedir:

Amla yağı

Hardal yağı

4 yemek kaşığı kadar amla yağı ve 3 yemek kaşığı hardal yaprağını blender yardımıyla iyice ezmeniz gerekir. Daha sonra macun haline gelen bu karışımı sakal bölgenize sürerek 20 dakika kadar yüzünüzde bekletin. Daha sonra yüzünüzü yıkayınız. Eğer ürün yüzünüzü tahriş etmediyse haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Fazla kalan ürünü de 2-3 gün kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.

Sakal gürleştirme için bitkisel 3. tarif

"The Complete Book of Ayurvedic Home Remedies," adlı kitabın yazarı olan Vasant Lad hazırladığı tarif ile hızlı uzayan sakallara sahip olabileceğinizi bildirmektedir.

Misket limonu suyu

Toz tarçın

Taze sıkılmış 2 yemek kaşığı misket limonu ve bir tatlı kaşığı toz tarçını karıştırarak bir macun elde ediniz. Daha sonra bu karışıma sakalımızın çıkmasını istediğiniz bölgeye sürerek 25-30 dakika kadar bekletiniz. Limonun içinde yer alan asitler cildinizi kurutabileceği için bu karışımın ardından bir nemlendirici kullanabilirsin. Karışım cildinizi tahriş etmiyorsa günde 2 kez uygulama yapabilirsiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal