Sakal çıkması için neler yapılabilir? Sakal çıkartmak için uygulanabilecek doğal yöntemler

Erkeklerin en büyük problemi sakalların çıkmaması olurken bu durum zaman zaman bazı kişilere zor anlar yaşatan bilmektedir. Bu nedenle sakal çıkarmak için neler yapılabileceği merak edilmektedir. Bizde sakal çıkarabilmek için uygulanabilecek doğal yöntemleri sizler için araştırdık.

30.06.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-12:23) Sakal çıkması için neler yapılabilir? Sakal çıkartmak için uygulanabilecek doğal yöntemler

Pek çok kişi daha olgun görünebilmek için sakal sahibi olmak istemektedir. Sakalı olmayan kişiler zaman zaman toplum içerisinde alay konusu olsa da göstereyim temel nedenleri arasında hormonal sorunlar ve genetik faktörler yer alabilir. Doğal yöntemleri uygulamadan önce mutlaka bir doktora başvurarak hormon testinize baktırmanın önemlidir. Sakal çıkartmak için uygulanabilecek doğal yöntemleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sakal çıkarmak için uygulanabilecek doğal yöntemler

Sakalı olmayan ancak sakal çıkartmak isteyen kişiler uygulayabileceği basit doğal yöntemlerle sakallarını çıkarabilir ya da bakım yapabilirler. Sakal çıkartmak için uygulanabilecek doğal yöntemler şu şekildedir:

Amla yağı ile sakal çıkarma

Malzemeler:

Amla yağı

Hardal yaprakları

Uygulanışı:

Hardal yaprağı ve amla yağı saç çıkartmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun için 1/4 amla yağı ile 3 yemek kaşığı hardal yaprağını karıştırarak iyice macun kıvamına getirmeniz gerekir. Bu yöntemi için blender da kullanabilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız bu macunu sakal bölgenize sürelik 20 dakika kadar bekletin. 20 dakikanın ardından yüzünüzü soğuk suyla yıkayarak Eğer macunu suda kalan fazla kızın varsa bunu buzdolabına koyabilirsiniz. 2-3 gün kadar dolapta bekletebilirsiniz. Haftada 4 gün uygulayarak sakallarınızı etkili bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Tarçınla sakal çıkarma

Malzemeler:

Toz tarçın

Limon suyu

Uygulanışı:

Toz haline getirilmiş 1 tatlı kaşığı tarçın kabuğu ve 2 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırınız. Daha sonra sakalının çıkmasını istediğiniz bölgeleri bu karışımı sürerek 20 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra soğuk su ile yıkayarak yüzünüzü temizleyin. Limon içerisinde bulunan asit nedeniyle yüzünüzde tahriş ve yanma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle cildinize bakarak uygulamayı haftada iki kere yapabilirsiniz.

Sakal Çıkartmak İçin Uygulanabilecek Doğal Yöntemler

Okaliptüs yağı sakal çıkarıyor

Malzemeler:

Okaliptüs yağı

Zeytinyağı

Uygulanışı:

Yarım su bardağı kadar zeytinyağı ile 15.30 damla kadar okaliptüs yağını bir kap içerisinde karıştırınız. Daha sonra bu karışıma sakal bölgenize masaj yaparak iyice yedirmeniz gerekir. Yüzünüzde 30 dakika kadar bekletip soğuk su ile yıkayınız.

Hindistan cevizi yağı ile sakal çıkarma

Malzemeler:

Katı Hindistan cevizi yağı

Biberiye yağı

Uygulanışı:

Elinizde yer alan Hindistan cevizi yağı ve biberiye yağını karıştırarak bir karışım hazırlamanız gerekir. Yüzümüzde uygulayacağımız alana göre ölçünüz artırabilirken alanın küçük olması durumunda 2 malzemeden de bir tatlı kaşığı kadar karıştırabilirsiniz. Hem biberi yiyen hem de Hindistan cevizi yağını aktarlarda ya da internet üzerinden kolayca bulabilirsiniz. Yaptığınız karışımı sakal bölgenize sürerek 15 dakika kadar bekletin. Ardından yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal