Saç Dökülmesine Neden Olan En Önemli 6 Faktör

Hemen hemen her kadının sorunlarından biridir saç dökülmesi. Eğer saçlarınız çok sık dökülüyorsa bu nedenlere bir göz atın...

14.10.2017-10:52 - (Son Güncelleme: 14.10.2017-10:53) Saç Dökülmesine Neden Olan En Önemli 6 Faktör

Amerikan Dermatoloji Akademisi'nin yaptığı araştırmalara göre kadınların %40'ının, 40 yaşlarından sonra saç seyrelmesi sıkıntısıyla karşı karşıya geliyor. Mevsim geçişleri, beslenme alışkanlıkları ve stresin etkili olduğu saç dökülmesi, kadınların önemli saç sorunlarının başında yer alıyor.

Eğer siz de saç fırçanızda çok miktarda saç olduğunu fark ettiyseniz bu nedenlere bir göz atmalısınız.

Doğum yapmak

Hamilelik sürecinde saçlarınız seyreldi ve şu anda sürekli saçlarınız mı dökülüyor? Doğum yaptıktan sonra 3 – 4 ay boyunca östrojen hormonu seviyesi düzelene kadar dökülmeye devam edecektir. Ancak daha sonra düzelecektir.

Saçları sürekli toplamak

Topuz ve atkuyruğu gibi saçınızı gerginleştiren modeller, özellikle belirli bölgelerde çok fazla miktarda saç dökülmesine neden olabilir. Saçlarınızı çok gerginleştirmeden toplamalısınız.

Vitaminsizlik

Daha önceki yazılarda da değindiğimiz gibi yediğimiz her yemek, saçlarımızı etkiler. Yemeklerinizde protein, demir, magnezyum gibi vitaminler ve besinler olmazsa saçlarınız seyrekleşir. Saçlarınızın hiçbir sebep olmadığı halde seyrekleştiğini fark ederseniz, dengeli beslenmeye ve bahsettiğimiz vitaminleri yeterli miktarda aldığınıza emin olmalısınız.

Tiroit bozuklukları

Hipertiroidi ve hipotiroidizm (tiroid bezlerinin normalden fazla ve az çalışması) genelde saç dökülmesine veya saç yapısının bozulmasına yol açar. Eğer sizde bu problemler varsa, tiroit hormonunuzu ölçtürmelisiniz.

Genetik yatkınlık

Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre saç kaybı yaşayan kadınlar ve erkeklerin büyük bir kısmının androgenetik alopesi sebebiyle saçları seyreliyor. Kellik ve seyrek saçlara sahip olmak kalıtsaldır ve bu genler anne veya babadan geçebilir. Saç dökülmesini yavaşlatmak için bir vazodilatör olan minoxidil kullanabilirsiniz.

Stres

Stres doğrudan saçınızı etkilemese de uzun süren gerginlik, kortizol seviyenizi değiştirir. Kortizol seviyenizin değişmesi de saç dökülmesini hızlandırır. Stres seviyeniz azaldığında bu sorun ortadan kalkar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal