Öksürük Deyip Geçmeyin! Bakın Neyin Belirtisi?

Geçmeyen inatçı öksürük ile ilgili uzmanlardan aldığımız bilgiler ışığında öksürüğün iki hafta boyunca ve sonrasına kadar halen devam edilir bir durum var ise aşağıda belirttiğimiz hastalıklardan birine yakalanmış olma ihtimaliniz oldukça yüksek.

23.02.2018-15:10 - (Son Güncelleme: 23.02.2018-15:05) Öksürük Deyip Geçmeyin! Bakın Neyin Belirtisi?

Kış mevsiminin gelmesi ile beraber ortaya çıkan birtakım hastalıklara ilişkin devamlı bilgi sahibi olmakta fayda var. Özellikle de soğuk aylarda daha belirgin bir durum ile karşı karşıya kaldığımız öksürük hali okul, iş, ev, dışarı da gezerken ve günümüzün hemen her anında oluşan olumsuz etkiyi meydana getiriyor. 

Geçmeyen inatçı öksürük ile ilgili uzmanlardan aldığımız bilgiler ışığında öksürüğün iki hafta boyunca ve sonrasına kadar halen devam edilir bir durum var ise aşağıda belirttiğimiz hastalıklardan birine yakalanmış olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Olası bir duruma karşın belirtiler nüksediyor ise doktorunuza görünmenizde fayda var.

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK NEYİN HABERCİSİ?

ASTIM: Astım kronik öksürük üzerine en fazla görülen 3 hastalıktan biri olmaktadır. Hırıltılı solunum, göğüs kısmında sıkışıma hissi ve nefes darlığı gibi sebeplerden kaynaklı bir şikayetiniz var ise bunun nedeni astım olabilir. Özellikle de egzersiz ve geceleri kuru öksürük oluyorsa büyük oranla astım hastası olabilirsiniz.

ÜST SOLUNUM ENFEKSİYONLARI: Üst solunum alanına ilişkin problemler sinüzitten en basit bir nezle akıntısına kadar birtakım rahatsızlıklara yol açabiliyor. Özellikle de bu tür sebepler zamanla öksürüğe neden olabiliyor. Hasta olan kişilerin daha çok öksürüğe yönelik şikayetlerinin oluştuğu bu durumlar genel olarak soğuk havalarda yükseliyor.

KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI: KOAH solunum yollarının zarara uğramasıyla beraber meydana gelen solunum anındaki zorlaştırmalar ilerleyici etkene tabii olduğu vakit kronik bir öksürük durumuna neden olabilir. Kronikleşen öksürüklerin en ciddi sorunlarından biri olan KOAH, uzmanlara göre geceleri özellikle de uykuda iken kötü bir duruma gelen öksürük hali ve yemekte konuşurken dahi ortaya çıkan sorunun temelleri olarak gösterilmektedir.

BRONŞİT: Bronşit, hastalığın evresinin geçmediğini öksürükle gösteren bir hastalıktır. Akut bronşit halinde olan bir insanda kuru öksürük olabilir ve bu durum zamanla balgamlı bir öksürük haline de gelebilir. Bronşit hastalığı özellikle de soğuk aylarda daha sık bir şekilde kendini göstermekle birlikte, yıl bazında minimum 3 ay boyunca kendini tekrar etmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal