Zor Zamanlarda Rahat Uyumak İçin Bunları Yapın

Korktuğumuz veya endişe duyduğumuz olaylar yaşamak ilk olarak uyku düzenimizin bozulmasına yol açıyor. Zor günler yaşadığınız zamanlarda uyku düzeninizin bozulmaması için sizin için derlediğimiz önerilere mutlaka kulak vermelisiniz. İşte zor zamanlarda rahat bir uyku uyumak için yapmanız gerekenler…

23.03.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-09:13) Zor Zamanlarda Rahat Uyumak İçin Bunları Yapın

Günlük işlerimizi gerçekleştirebilmemiz için, doğal bir dinlenme biçimi olan uykuya ihtiyaç duyarız.  Korku, stres ve endişe gibi bazı durumlar uyku düzenimizin bozulmasına neden olabilir. Böyle zamanlarda uyku düzenimizin bozulmaması için yapabileceğimiz birkaç yöntem var. Detaylar haberimizde…

RİTÜELLERİ BELİRLEYİN

Beden ve zihin doğru bir şekilde programlanırsa, uyku gibi faaliyetleri olumlu şekilde etkiler. Bu nedenle, iyi bir uyku için önce ritüeller oluşturmak gerekir. Örneğin, yatmadan önce ılık su ile duş almak veya bir fincan yatıştırıcı çay içmek iyi bir fikir olabilir.

GEVŞEMEYE ÇALIŞIN

Gevşeme teknikleri, kronik uyku sorunları olan kişiler için harika bir alternatiftir. Uzmanlar uyku sorunu olmayan kişilerin bile yatmadan hemen önce gevşeme egzersizi yapmalarını tavsiye ediyor. Daha iyi dinlenmeyi sağlayan gevşeme hareketleri kaliteli uykunun anahtarıdır.

İYİ BİR ORTAM HAZIRLAYIN

İyi bir uyku çekmek için uygun koşullar oluşturmak oldukça önemlidir. Bu bağlamda, uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, gürültülü veya çok parlak ışıklı bir ortam yardımcı olmaz. Benzer şekilde, sıcaklık önemli bir etkendir. Genellikle, bu etkenleri kontrol altında tutmak için odanızı ayarlamak en doğrusudur.

ELEKTRONİK CİHAZLARDAN UZAK DURUN

Sağlıklı bir uyku için etrafınızdaki tüm elektronik cihazları kapatmak en doğrusudur. Televizyonunuz açıksa veya cep telefonunuzu yatağınıza yakın bir yere koyuyorsanız kaliteli bir uyku uyuyamazsınız. Bu nedenle elektronik cihazları uyuduğunuz ortamdan uzak bir yere bırakmanız kaliteli bir uyku için oldukça önemlidir.

YALNIZCA UYUMAK İÇİN KULLANIN

Yatağınızın yalnızca cinsel birliktelik ve uyku için gerekli olduğunu unutmayın. Bu sebeple, üzerinde çalışmak, televizyon izlemek veya yemek yemek doğru bir hareket değildir. Eğer uyuyamıyorsanız, yalnızca uyumaya hazır olduğunuzu düşünüyorsanız kalkın ve tekrar yatın.

UYKU SAATİNİZE SADIK KALIN

Vücudunuzun sağlıklı bir şekilde işlemesi için düzenli rutinlere ihtiyacı vardır. Her gün aynı saatte uyumak ve uyanmak, uyku sorunlarınızı çözmenize yardımcı olacaktır. Bu alışkanlığı edindikten sonra sonra, vücudunuz normal zamanda dinlenmek isteyecektir.

EGZERSİZ YAPIN

Fiziksel egzersizler, uyku dahil tüm amaçlar için mükemmeldir. Yaşınıza ve fiziksel durumunuza göre her gün düzenli olarak egzersiz yapmanız hem sağlığınız için hem de sağlıklı bir uyku için harika bir yöntemdir. Ancak bu egzersizleri yatmanda hemen önce yapmamalısınız. Bunun nedeni ise, egzersiz yaptıktan sonra vücudun normal ritmine dönmesi için en az 2 saate ihtiyacı vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal