Zonguldak’ta Harita Yeniden Kırmızıya Döndü

Koronavirüs salgınında Türkiye genelinde vaka sayıları artarken Zonguldak’ta da günlük vaka sayıları 800’e yükseldi. Bu durum Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasına da yansıdı.

01.12.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-11:24) Zonguldak’ta Harita Yeniden Kırmızıya Döndü

Özellikle son 15 gün içerisinde kentin yoğun olan bölgelerinin neredeyse tamamı 'yüksek risk' olduğunu işaret eden kırmızı renge boyandı.

İlçelerde yaşanan vaka artışları da HES uygulamasında büyük dikkat çekti. Zonguldak Valiliği ve kaymakamlıklar, çeşitli tedbirler alarak artan vaka sayılarının önüne geçmeye çalışıyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de 24 saat çalışarak salgının yayılmasını engellemek için çabalıyor. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kentin kalabalık olan yerlerinde halkın maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları için sık sık uyarılarda bulunuyor.

Vatandaşlardan Uğur Kutoğlu, vaka artışı durdurmak için daha fazla tedbir alınması gerektiğini söyledi. Kutoğlu, şehirlerarası yolcu taşımacılığında da kısıtlamalara gidilmesi gerektiğini belirterek, ‘Özellikle İstanbul'dan gelen vakaları engellemiş olsa bir de 14 gün boyunca kısıtlama yapsalar bence bunu bitirirler. Öyle kısıtlamalarla bu işin düzeleceğini sanmıyorum’ diye konuştu.

Kent merkezine bir işini halletmek için indiğini belirten Aynur Taba ise işi olan olmayan herkesin sokakta gezdiğini ve bunun da salgını artırdığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal