Zeytinyağı ile Saç Bakımı

Zeytinyağı saçın ihtiyacı olan nemi karşılayacağı için saç bakım ürünlerinin büyük kısmında kullanılır. Evde yapabileceğiniz saç maskelerinde de zeytinyağı kullanarak saçlarınızın sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. İşte, zeytinyağı ile saç bakımı içi ipuçları…

07.07.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-11:22) Zeytinyağı ile Saç Bakımı

Zeytinyağı ile saç bakımı hakkında bilmeniz gerekenler ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için hazırladık.

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağı hem cilt hem de saç bakımında oldukça faydalıdır. Saç bakımı yaparken zeytinyağı kullanarak sağlıklı uzamasını sağlayabilir ve cansız görünümünü engelleyebilirsiniz. Saçların cansız ve mat görünmesi yeterince nemlendirilmemesinden kaynaklanır. Mevsim şartları, kirli kalması, güneşe maruz kalması gibi birçok etken saçların sönük görünmesine sebep olabiliyor.
Saçlar yeterli nemi almadığında kırılmalar ve saç uçlarında çatallanmalar meydana gelir. Saç dökülmesi de cansız saçların en büyük sorunlarından biri olarak karşınıza çıkacaktır. Bu durumda yapmanız gereken dökülme karşıtı şampuanlar ya da nemlendirme etkili kremler kullanmak yerine yoğun bakım yapabileceğiniz malzemeleri tercih etmek olmalı. Şampuanlar ve kremler saçın yeteri kadar beslenmesi için etkili değildir.

Zeytinyağı cansız saçlar için mucizevi etkiler yaratıyor. Saçlarınızda kırılmalar meydana geliyor ve hızla dökülüyorsa yapmanız gereken sadece zeytinyağı ile saçlarınıza masaj yapmak. Saça direkt uygulandığında herhangi bir zararı olmayacağı için haftalık saç bakımınızı zeytinyağı ile yapabilirsiniz. Yoğun bir şekilde bakım yapmak için gece saçlarınıza zeytinyağı sürün ve saç diplerine masaj yapın. Daha sonra bir bone ile kapatarak sabaha kadar bekleyin. Sabah ılık su ile saçlarınızı yıkayabilir ve haftada bir kez bakım yaparak sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Zeytinyağı ile Saç Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Zeytinyağı ile saç bakımı yapmak için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz maskeler vardır. Saç maskelerini yapmayı aksatmadığınız sürece canlı ve sağlıklı saçlara kavuşmak hiç zor değil. Aynı zamanda kırılma ve dökülmelerin de önüne geçebilirsiniz.
Saç maskesi yaparken zeytinyağı ile badem yağını karıştırarak saçların hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Saç uzunluğu ve kalınlığına göre aynı oranlarda yağları karıştırarak maske hazırlamak mümkün.

Cansız ve mat görünen sağlıksız saçlarınız varsa avokado ile zeytinyağını karıştırarak yoğun bir maske elde edebilirsiniz. Maskeyi hazırladıktan sonra saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve 1 saat bekleyin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Saçları canlı gösteren doğal ürünlerden biri de muzdur. Muz, saçın istediği nemi verirken parlak görünmesini sağlar ve yumuşaklık kazandırır. Bir adet muzu çatal yardımı ile ezdikten sonra zeytinyağını ekleyerek maske elde edebilirsiniz.

Zeytinyağı ile Bakım Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Zeytinyağı saç maskesi yapımında kullanabileceğiniz oldukça etkili malzemelerden biri. Bakım yaparken saç diplerinize masaj yapmayı ihmal etmeyin. Saç dibinden ucuna kadar yağı sürmeniz ve nazikçe uygulamanız gerekiyor. Zeytinyağı ile saç bakımı yaptıktan sonra saçlarınızı fön makinesi ile kurutmayın ve ısıtıcılı saç aletleri kullanmayın. Şampuan seçiminizi de kimyasal maddeler içermeyen doğal şampuanlardan yana yapmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal