Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi

Vücut dışarıdan gelen mikrop, bakteri ve virüslere karşı kendini koruyan bir mekanizmaya sahiptir. Bu mekanizma bizi her türlü hastalıktan koruyan bağışıklık sistemidir ve ne kadar güçlü olursa sağlığımızla ilgili sorun yaşama ihtimalimiz o kadar düşük olur. İşte limon ve zencefilin bağışıklık üzerindeki etkisi

08.04.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-16:28) Zencefil ve Limonun Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi

Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların izlerini vücudumuzda gördüğümüz an hemen bitki çaylarından destek alırız. Bu bitki çayların içerisinde de en çok zencefili tercih ederiz. Zencefil içeriğinde bulunan etken maddeler sayesinde hastalıklara karşı etkili bir bitkidir. Ayrıca limonda en sık başvurduğumuz besinlerden biridir. Sizin için zencefil ve limonun bağışıklık sistemi üzerindeki etkisinden bahsettik. İşte detaylar…

‘ZENCEFİL İÇEREN ÇAYLARIN ETKİSİ YADSINAMAYACAK KADAR ÇOKTUR’

Çok eski zamanlardan günümüze kadar soğuk algınlığına karşı çok sık kullanılan bitkilerden biri olan zencefil, etken maddesi olan sesquiterpenes sayesinde soğuk algınlığına neden olan virüslerin vücuda yerleşmesini engeller. Sadece virüsleri engellemekle kalmaz, bakteri ve mantarlarla da savaşarak enflamasyonu azaltır. Bu sayede bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar.

Grip ve soğuk algınlığına kapılan kişilerin en sık başvurduğu doğal reçetelerden biri olan zencefil içeren bitki çaylarının bu konudaki etkisi de yadsınamayacak kadar çoktur. Zencefil içeren bitki çaylarının bu etkisi de üst solunum yolu hassasiyetini giderici antihistaminik ve dekonjestan etkisinden gelmektedir.

ŞİFA DEPOSU LİMON

Soğuk algınlığı denince de ilk olarak akla gelen C vitamini deposu olan limondur. Antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklerinin yanı sıra, polifenoller ve C vitamini açısından da oldukça zengin olan limon, yiyecek, içecek ve salatalarda lezzet vermesi için sıklıkla tükettiğimiz bir besindir. Zencefille bir araya geldiğinde ise tam bir bağışıklık sistemi destekleyicisi haline gelir. Zencefilli limon çayı boğaz kaşıntısı, boğaz ağrısı ve öksürük semptomlarını azaltırken, antioksidan özelliğiyle de bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal