Zatürreye Şifa Olan Besinler

Halk arasında zatürre olarak bilinen pnömöni, akciğer dokusunun iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.

28.03.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-10:02) Zatürreye Şifa Olan Besinler

Zatürreye karşı beslenme büyük önem taşıyor. Vücut direncini artırarak zatürreye karşı savaşmamızı sağlayan besinler nelerdir? İşte zatürre belirtileri ve zatürre hastalığına karşı vücut direncini artıran mucizevi besinler..

ZATÜRRE (PNÖMONİ) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Üşüme- titreme, 39- 40 °C'ye varan yüksek ateş, öksürük, kirli, iltihaplı (yeşil, sarı, pas rengi) balgam çıkarma ve yan ağrısı olabilir. Bazı pnömoni türlerinde ise sinsi başlangıç olur. Birkaç gün devam eden iştahsızlık, halsizlik, eklem ve kas ağrılarını takiben kuru öksürük, ateş yükselmesi, bulantı, kusma, baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Bu şikayeti olan hastalar mutlaka doktora başvurmalıdır. Pnömoni ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorunudur. Erken teşhis edilmesi ve gecikmeden tedaviye başlanmasının ölümleri azalttığı bilinmektedir. Hastanın yakınmaları pnömoni'yle uyumlu ise genellikle yapılan muayene ve akciğer röntgenindeki bulgularla teşhis konulabilir. Gerekirse kan ve balgam tahlilleri yapılabilir.

ZATÜRRE (PNÖMONİ) BULAŞICI MIDIR?

Pnömoni'ye zemin hazırlayan grip ve benzeri viral solunum yolu enfeksiyonları ise çok bulaşıcıdır. Hapşırık ve öksürükle yayılabildikleri gibi, ağız ve burun sekresyonları ile bulaşmış bardak, mendil, çatal- kaşık gibi eşyalar aracılığıyla diğer kişilere geçebilir. Pnömoni'ler tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen ve en fazla ölüme neden olan hastalıklar arasındadır. Özellikle bebeklerde, çocuklarda, yaşlılarda ve bilinen başka bir hastalığı olan kişilerde pnömoni'ler daha ölümcül olabilmektedir. Bir kişinin pnömoni'ye yakalanmasının kolaylaştıran çeşitli risk faktörleri vardır. Bunlardan korunmak mümkünse, pnömoni'ler önlenebilir.

ZATÜRREYE İYİ GELEN BESİNLER

SARIMSAK

Adeta doğal antibiyotik olan sarımsak insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Bu doğal antibiyotik diye adlandırdığımız sarımsak zatürreye ve zatürrenin vücutta bıraktığı olumsuz etkilere de çok iyi gelmektedir. Sarımsağı zatürre olduğunuzda pek çok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Bunlardan en yaygın olanı yemeklere bolca sarımsak ilave etmektir. Ancak eğer ki siz sarımsağı direkt olarak ilaç niyetine tüketmek istiyorsanız bunun da yöntemleri mevcuttur. Dilerseniz birkaç diş sarımsağı ezerek hamur görüntüsüne getirebilir ve öyle tüketebilirsiniz.

FESLEĞEN

Fesleğen özellikle evlerdeki saksılarda sıklıkla yetiştirilen ve müthiş kokusunu içimize çekmeye doyamadığımız yeşil bir bitkidir. Ancak bu bitkinin bizi mutlu etmenin ötesinde çok büyük faydaları da bulunmaktadır. Çünkü fesleğen insan sağlığı için çok ama çok yararlı bir bitkidir. Fesleğen aynı şekilde zatürreye de çok iyi gelmektedir.

HAVUÇ

Çocukluğumuzdan beri başta çizgi filmler olmak üzere pek çok yer vasıtasıyla havucun insan sağlığı için yararlı bir besin olduğunu bilmekteyiz. Özellikle havucun gözlere çok iyi geldiği de herkesin ezbere bildiği bir gerçektir. Ancak havucun faydaları bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Havuç aynı zamanda bir çeşit antioksidandır, içeriğinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde.

ZENCEFİL

Zencefil keskin ve biraz acımtırak tadına rağmen insan sağlığı ve insan vücudu için oldukça faydalı bir yiyecektir. Bu sebeple zencefil tüketmekten kaçınılmamalıdır. Hatta zencefil zatürrenin iyileşmesi konusunda en ama en etkili çözümlerden bir tanesidir. Çünkü zencefilin solunum sistemine ve solunum yollarına büyük faydaları bulunmaktadır.

Bu yüzden zatürre rahatsızlığı ile karşı karşıya kaldığınızda muhakkak ve düzenli olarak zencefil tüketmelisiniz. Zencefili taze zencefil olarak tüketebilirsiniz. Ancak bu herkesin tercih ettiği bir yöntem değildir çünkü tadı biraz ağır gelmektedir. Onun yerine zencefili kurutulmuş toz zencefil olarak tüketebilirsiniz. Bu yöntem çok kolaydır ve yemesi de oldukça keyiflidir.

SUSAM

Susam özellikle simite eşlik etmesiyle çok sevdiğimiz bir yiyecektir. Ancak susam insan sağlığı için de oldukça faydalıdır. Susam, zatürre rahatsızlığına çok iyi gelmektedir. Eğer ki zatürre rahatsızlığınız varsa iyileşme sürecini hızlandırmak için tüketmeniz gereken besinlerden biri de susamdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal