Zararlı Olduğu Düşünülen Sağlıklı 3 Besin!

Beslenme uzmanlarının bir zamanlar 'zararlı' olarak gösterdikleri bazı yiyecekleri sağlıklı kalmak adına görmezden geliyoruz. Fakat dengeli bir diyet, yalnızca sebze ve az yağlı kibrit kutusu büyüklüğündeki bir peynirde ibaret değil.

06.01.2018-17:55 - (Son Güncelleme: 06.01.2018-17:52) Zararlı Olduğu Düşünülen Sağlıklı 3 Besin!

Beslenme uzmanlarının bir zamanlar 'zararlı' olarak gösterdikleri bazı yiyecekleri sağlıklı kalmak adına görmezden geliyoruz. Fakat dengeli bir diyet, yalnızca sebze ve az yağlı kibrit kutusu büyüklüğündeki bir peynirde ibaret değil. İşte sağlıklı kalmak için günlük beslenmenize yeniden ekleyeceğiniz gıdalar.

KAKAO

Kakao, kalsiyum ve potasyum içerir. Kemiklerinizi güçlendirmeye, kardiyovasküler sistemin iyi çalışmasınısağlamaya, sinir sistemini desteklemeye ve kas kasılmalarını engellemeye yardımcı olurlar. Enerjiyi arttırmaya yardımcı olur ve cildi canlandırır. Sinir sisteminin normal çalışması için de gereklidir.

KETÇAP

Domates ketçabı kanserli hücrelerin gelişimini önleyen yüksek miktarda likopen içerir. Damarlarda yağ oksidasyonunu engeller ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır. A vitamini, görme düzeyini artırmaya yardımcı olur ve körlüğü önleme açısından önemlidir.

PATATES VE MISIR

Patateste çok miktarda kalsiyum, sodyum, vitamin C ve D ve lif bulunur. Lif, besleyici maddeleri dağıtarak, sindirim sisteminin normal şekilde çalışmasını ve uzun süreli doyma hissi vererek kilo kaybına yardımcı olur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal