Yüzündeki 25 Kiloluk Tümörden 5 Ameliyatla Kurtuldu

ABD'de yaşayan Nepal uyruklu Ashok Shrestha, yüzünün tamamını kaplayan dev tümörden kurtulabilmek için 5 farklı ameliyat oldu. Yüzündeki tümörün yüzde 90'nı temizlenirken, geri kalanın temizlenmesi için 2 ameliyat daha geçirmesi gerekiyor. Geçirdiği ameliyatlar sonucunda talihsiz adamın artık yüzü gülüyor.

08.10.2020-10:03 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-10:09) Yüzündeki 25 Kiloluk Tümörden 5 Ameliyatla Kurtuldu

Yaşamını ABD’de sürdüren Nepalli uyruklu Ashok Shrestha'nın genetik bir bozukluktan dolayı yüzünde oluşan devasa büyüklüğe sahip olan tümörler hayatının kâbusa dönmesine neden oldu. İki yaşından beri yüzündeki tümörle yaşayan Shrestha'nın yıllar geçtikçe yüzündeki tümör de ilerlemeye başladı. Görme oranı düşen Shrestha, ilk ameliyatını 1989 yılında oldu.

YÜZÜNDEKİ TÜMÖR YÜZDE 90 AZALDI

Ameliyatın ardından durumunda iyi bir gelişme görülmeyen Shrestha için 2018 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da 31 bin sterlinlik bağış toplandı. Toplamda 5 ameliyat geçiren Shrestha'nın yüzünde bulunan tümörün yüzde 90'ının temizlendiği belirtildi. Shrestha geçirdiği ameliyatlar sonucunda iletişim kurma yeteneğini geri kazanırken, geri kalan tümörlerin de alınması için 2 ameliyat daha geçirmesi gerekiyor. Uzmanlar, Shrestha'nın yüzünde bulunan tümörün yaklaşık 25 kiloya yakın olduğunu kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal