Yürürken Kollarınızı Sallamıyorsanız Dikkat!

Ayaklarınızı sürüyerek yürüyorsanız, mimiklerinizde azalma varsa ve yürürken kollarınızı sallamıyorsanız dikkat! Uzmanlar bu belirtilere sahip olanların hasta olma ihtimallerinin fazla olduğunu söylüyor. Peki tüm bunları sizde varsa ne yapmalısınız? İşe cevabını sizin için derledik.

18.04.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-12:29) Yürürken Kollarınızı Sallamıyorsanız Dikkat!

Günlük yaşamınızda önemsemediğiniz ancak hayati öneme sahip bazı alışkanlıklarınızın nedeni bir hastalığın belitileri olabilir. Peki hangi belirtiler hangi hastalıklara neden olur birilkte bakalım...

DÜĞME İLİKLEMEKTE ZORLANIYORSANIZ...

Ayakları sürüyerek, yavaş yürüme, mimiklerde azalma, düğme iliklemekte zorluk çekme, yürürken kolları sallamama gibi hareketlerin parkinson hastalığının belirtileri olabileceğini söyleyen, Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur, egzersiz yapmanın tedavi kadar etkili olduğunu belirtti.

AKDENİZ TİPİ BESLENİLMELİ

Parkinson hastalığını durdurmaya, önlemeye yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Çakmur, hastalığı önlemek için egzersiz yapmak, Akdeniz tipi beslenerek sağlıklı yaşamak gerektiğini aktardı.

BOKS VE DANS İYİ GELİYOR

 

Hareketsiz, egzersiz yapılmadan yaşam kalitesinin hızla düşeceğini bildiren Çakmur,  değişik sporların, dansların Parkinson'un bulgularını olumlu yönde etkilediğini gösterdiğin dile getirdi.  

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal