Yunanistan İkinci Kez Karantinaya Alındı

Yeni tip koronavirüs nedeniyle tüm dünyada çeşitli tedbirler alınmaya devam ederken, Yunanistan’da bu sabah itibarı ile karantina tekrar başladı. Karantina sebebiyle Atina’daki kişi sayısında ciddi bir azalma görüldü. Polisler başkent Atina’nın önemli yollarında kontrol noktalarında görev başında.

07.11.2020-18:06 - (Son Güncelleme: 07.11.2020-18:10) Yunanistan İkinci Kez Karantinaya Alındı

Tüm dünyada etkisini sürdüren Kovid-19 salgını sebebiyle, bugün 06.00 itibarı ile karantina uygulaması tekrar başladı. Yunanistan’ın başkenti Atina’da dışarı çıkan sayısı ciddi ölçüde azalırken, polisler çeşitli kontrol noktaları oluşturdu.

Avrupa’da koronavirüs salgını nedeni ile birçok ülke sokağa çıkma yasağı uygulamasını yeniden uygulamaya geçirdi. İki hafta önce başkent Atina da dahil, salgından fazla etkilenen bölgelerde tedbirlerin artırılmaya başladığı Yunanistan’da, ülke genelinde karantina uygulamasına geçildi.

ARTAN VAKALAR NEDENİYLE KARANTİNA KARARI ALINDI

Başbakan Kiryakos Miçotakis gerçekleştirdiği açıklamada, bugünden itibaren ülke genelinde üç hafta kadar karantina uygulamasının devam edeceğini ve 30 Kasım'a kadar yürürlükte olacağını açıklamıştı. Son 5 gün içinde vakalardaki ani artış sebebiyle harekete geçmek zorunda kalındığını belirten Miçotakis, karantina uygulanmadan sağlık sistemi üzerindeki baskının ‘dayanılmaz’ hale geleceğini belirtmişti.

İZİN İLE DIŞARIYA ÇIKILIYOR

Bugünden sonra uygulamaya başlanan kısıtlamalar nedeniyle yeni kısıtlamalar kapsamında, marketler ve eczaneler dışında bütün işletmeler kapatıldı. Kısıtlama nedeniyle halk dışarı çıkmak için izin almak zorunda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal