Yumurta Diyeti Zayıflatıyor

Bütün öğünlerimizde faydaları saymakla bitmeyen yumurtanın kilo vermede faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar, yumurta diyeti yaparak kilo verebileceğinizi açıkladı. Peki yumurta diyeti kimler yapabilir? İşte detaylar…

26.06.2020-08:58 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-08:48) Yumurta Diyeti Zayıflatıyor

Yumurta, beyin gelişimini destekler. Aynı zamanda kemikleri kuvvetlendirir ve göz hastalıklarına karşı koruyucu özellikleri vardır. Bunun yanında diyet listelerinde sıklıkla kullanılmasının nedeni tok tutucu özelliğidir. Özellikle kahvaltıda tüketilmesi tavsiye edilen yumurta, gün içerisinde daha az acıkmanızı sağlar. Yağda veya tavada pişirmeye kıyasla en sağlıklı tüketim şekli haşlanmış yumurtadır. Yumurtanın haşlanma aşamasında aşırı pişirilmemesi, kayısı kıvamında tüketilmesi önemlidir.

HAŞLANMIŞ YUMURTA DİYETİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak tüketeceğiniz yumurtayı haşlamanız gerekmektedir. Gün içinde en az 2 litre su içmeniz gerekmektedir. Diyet yaptığınız süreçte şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durmanız gerekir. Beyaz unlu yiyecekleri de diyet yaptığınız zamanda tüketmemelisiniz.
Haşlanmış diyeti yapmaya başladığınız da kurallara uyduğunuzda 1 hafta içinde 4 -6 kilo verebilirsiniz. Ama unutmamanız gereken bir şey var ki sadece diyet yaparak kilo vermek mümkün değildir. Diyet yapıldığı zaman 30 dakika sabah yürüyüşü yapabilirsiniz.

KİMLER UYGULAYABİLİR?

· Kolesterol seviyesi yüksek kişiler yumurta diyeti yapmamalıdır. 1 adet yumurta günlük kolesterol ihtiyacının tümünü karşılamaktadır. Bu durum günün geri kalanında hiç kolesterol içeren besin tüketilmemelidir. Ancak bu tür bir beslenme oldukça zordur. Bu yüzden kolesterol hastalarına bu diyet tavsiye edilmemektedir.

· Safra kesesi olmayan kişilerde yumurta tüketimi risk oluşturur. Doktora danışarak tüketmenizde fayda olacaktır.

· Kalp ve damar hastalıklarınız var ise kolesterol bu tür hastalıkları tetikleyici unsur olarak kabul edildiğinden dolayı yumurta tüketmemenizde fayda vardır.

· Yumurta, vücutta bir takım alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Yumurta alerjiniz olup olmadığını test ettikten sonra bu diyeti yapmanızı tavsiye ederiz.

Gün

Kahvaltı

Meyve ( şeftali, muz, kiraz, çilek gibi meyvelerden birini tercih edebilirsiniz. 1 porsiyonu geçmemesine özen gösterin ) , 2 adet haşlanmış yumurta

Öğle

Meyve ve 2 dilim tam buğday unlu kızarmış ekmek

Akşam

Izgara tavuk, bol yeşillikli ve limonlu salata

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal