Yumurta Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Adını belki de daha önce hiç duymadığınız yumurta çiçeğinin faydalarını sizin için derledik. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan yumurta çiçeğinin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

08.04.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-17:30) Yumurta Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Beyaz patlıcan, patlıcan çiçeği ve süs patlıcan olarak da adlandırılan yumurta çiçeğinin ne olduğunu daha önce hiç duydunuz mu? Fazla bilinmeyen bu bitkinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini duyunca çok şaşıracaksınız. Yapılan araştırmalar sonucunda, bu bitkinin vücuttaki kanserli hücreleri bile önlediği ortaya konulmuştur. İşte yumurta çiçeğinin bilinmeyen faydaları…

FAZLA TÜKETİLDİĞİNDE ZEHİRLENMEYE NEDEN OLUYOR

Beyaz patlıcan Asya'da yetiştirilen ve buradan tüm dünyaya yayılan tropikal bir meyvedir. Bir diğer adı da yumurta çiçeğidir. Süs bitkisi olarak yetiştirilen yumurta çiçeğinin içeriğinde kalsiyum, fosfor, lif, potasyum, A ve C vitaminleri bulunur. Fakat bu bitkinin fazla tüketilmesi zehirlenmeye neden olmaktadır. Aynı zamanda tüketileceği zaman pişirilmesi gerekir.

VİTAMİN VE MİNERAL BAKIMINDAN ZENGİNDİR

Beyaz ve açık sarı renkte olan yumurta çiçeği, potasyum ve kalsiyum açısından da oldukça zengindir. Fakat zehirlenme ihtimalinden dolayı gerekli olan miktarda sağlayamasa da yüzde 30 oranından bu ihtiyacı karşılar.

BEYİN SAĞLIĞI AÇISINDAN ETKİLİDİR

Yumurta çiçeği beyin sağlığı açısından da oldukça etkili bir meyvedir. Bunun yanı sıra depresyona ve strese iyi de iyi gelmektedir. Beyinde oluşan nörolojik hastalıkların önüne geçerek beyin sağlığını korur.

MİDEDEKİ SIVI ORANINI DENGELER

Midedeki sıvı oranını dengelemeye yardımcı olan bu besin reflü ve gastirit gibi hastalıkları da önler. Uyku sorunu yaşayan kişiler içinde oldukça faydalıdır.

SAÇLARIN PARLAK GÖRÜNMESİNİ SAĞLAR

Yumurta çiçeği saç diplerine de oldukça fayda sağlar. Hücrelerin güçlenmesini sağlayan yumurta çiçeği ezilerek saç diplerine uygulandığı zaman hem dökülme hem de kepeklenmenin önüne geçer. Bunun yanı sıra saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal