Yolculukta Kitap Okurken Neden Midemiz Bulanır?

Yolculuk ederken kitap okumayı severiz ancak bazen mide bulantısı yaşarız. Seyehat edenlerin yüzde 30'unda görülen mide bulantısının sebebini Doç Dr. Levent Akçay bizlerle paylaşıyor.

19.01.2019-15:33 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-15:26) Yolculukta Kitap Okurken Neden Midemiz Bulanır?

Yolculuk ederken kitap okumayı severiz ancak bazen mide bulantısı yaşarız. Seyehat edenlerin yüzde 30'unda görülen mide bulantısının sebebini Doç Dr. Levent Akçay bizlerle paylaşıyor. İşte detaylar...

GÖZ RAHATSIZLIĞININ HABERCİSİ OLABİLİR

Seyahat eden kişilerde sıklıkla görülen araç tutması, otomobilde, uçakta, trende, dönme dolapta ya da deniz araçlarında seyahatiniz esnasında çeşitli problemlere yol açabiliyor. Halk arasında taşıt tutması olarak da bilinen hareket hastalığı genellikle bulantı, kusma ve baş dönmesi belirtileriyle kendini gösteriyor. Hareket hastalığının göz rahatsızlıklarının habercisi olabileceğini belirten Doç. Dr. Levent Akçay “Bu hastalığın oluşmasında, iç kulaktan gelen uyarılar, gözlerden gönderilen uyarılar ve proprioseptör adı ile bilinen yapılardan gelen uyarılar arasındaki bozukluklar fazlasıyla etkili oluyor. Merkezi sinir sistemi, vücudun denge reseptörlerinden birbiriyle uyumsuz mesajlar aldığında, bu uyaranlar arasında bir anlaşmazlık meydana geliyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal