Yol Kenarında Yetişiyor Öksürüğü Anında Kesiyor!

Barış Manço'nun şarkısında da geçen hatmi çiçeği, öksürük de dahil bir çok hastalığa iyi geliyor. Peki hatmi çiçeği ile şifalı bitki çayı nasıl yapılır? Hatmi çiçeği başka hangi hastalıklara iyi gelir? İşte merak edilenler.

31.10.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-10:26)

Mevsimsel etkiler ya da geçmeyen öksürüğe iyi gelen hatmi çiçeği, güçlü bir ağrı kesici ve şifa kaynağıdır. İşte hatmi çiçeğinin faydaları.

HATMİ ÇİÇEĞİ FAYDALARI

Kuru öksürüğü anında kesiyor

Kışın daha çok rastlanan ve halk arasında kuru öksürük olarak bilinen inatçı öksürüklere iyi geldiği bilinen bir gerçektir.. Hatmi çiçeği hem de gastrit, peptik ülser, gastroözofageal reflü gibi mide rahatsızlıklarına da şifa kaynağıdır. 

Güçlü bir ağrı kesicidir 

Hatmi çiçeğinin sık kullanımlarından biri ağrı kesici olarak topikal şekilde uygulanmasıdır. Bilhassa yapraklarının ağrı kesici etkisi olduğu bir gerçek.

Vücut direncini arttırıyor 

Hatmi çiçeği sağlığınızı korumak ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücut direncini arttırmaktadır.

Mide ve bağırsak iltihaplarına iyi geliyor 

İltihaplara karşı bir hayli etkili olan hatmi çiçeği; prostat, sinüzit, zona, mide ve bağırsak iltihaplarına çok iyi gelmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal