Yoğun Bakım Doktorundan İbretlik Koronavirüs Açıklaması

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedavisi devam eden hastaları hayata döndürmek için canla başla çalışan sağlık çalışanları bu süreçte birçok ibret verici olaylara şahit oluyor.

22.08.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-12:31) Yoğun Bakım Doktorundan İbretlik Koronavirüs Açıklaması

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Alper Eker, koronavirüsü salgın sürecinde yoğun bakım servisinde görevli olduğunu belirterek, vakaların tekrardan artmaya başladığına dikkat çekerek kurallara uymayanlar için her bir satırı ibretlik olan açıklamalarda bulundu.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde 5 ay içerisinde yaklaşık 800 vatandaşın koronavirüs salgınından dolayı yatarak tedavi gördüğünü belirten Dr. Eker, son günlerde hasta sayılarında il ve ilçe bazında artmaya başladığına dikkat çekti.

‘BAKIŞLARINDAKİ ÇARESİZLİĞİ UNUTAMIYORUM’

Koronavirüs salgınına yakalanan ve 50 gün boyunca yoğun bakım servisinde tedavi gören 40 yaşındaki bir hasta için ellerinden gelen her şeyi yapmış olmalarına rağmen yaşamını yitirdiğini kaydeden Dr. Eker, o hastanın entübasyona bağlanırken elini tutup çaresizce gözlerine baktığı o anı bir an bile unutamadığını söyledi.

PARMAKLARI KESİLECEK

Doktor Eker, bir başka koronavirüs hastasının da yoğun bakım servisinde çok ağır bir süreç geçirdiğine dikkat çekerek, o hastada oluşan pıhtılaşmadan dolayı ilerleyen günlerde ayak parmaklarından ikisinin kesileceğini ve tedavilerinin ardından taburcu olan birçok hastanın da organlarında hasar kaldığını söyledi.

BOĞULMA HİSSİ YAŞIYORLAR, KORKU VE ENDİŞELERİ GÖRÜLÜYOR

Koronavirüse yakalanan ve entübasyon cihazına bağlanacak olan hastalarda korku ve endişe ifadeleri gördüklerini vurgulayan Eker, solunum sıkıntısı çeken hastaların boğulma hissi yaşadığını ve nefes almakta zorluk çektiğini aktardı.

ÇIRPINARAK YAŞAM SAVAŞI VERİYORLAR

Tedbirler konusundan vurdumduymaz olan vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması konusunda çağrıda bulunan Dr. Alper Eker, ‘Sizin çok rahat atlatabildiğiniz hastalığı bir başkası aylarca yoğun bakımlarda kalarak boğulma eşiğine gelerek bilinci açık şekilde çırpınarak ya ölebiliyor ya da büyük bir hasarla hayatına devam ediyor’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal