Yeşile Dönen Yumurta Yemek Zararlı mı?

Yumurtalar bir süre sonra yeşile döner. Bazıları yer bazıları çöpe atar. Peki, hangisi doğrudur. Yeşile dönen yumurta yenir mi?

31.08.2019-11:33 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-11:31) Yeşile Dönen Yumurta Yemek Zararlı mı?

Yumartaların uzun süre beklemesi yada sıcaklıkta kaynaması ile yeşile döner. Yeşile dönen yumurtaları yemek zararlı mıdır?

YEŞİLE DÖNEN YUMURTA YENİR Mİ?

Yumurtalar oldukça uzun zaman veya oldukça yüksek bir sıcaklıkta ısıtıldığında azıcık yeşil olur. Bu sebeple, haşladığınız yumurtasının sarısının yeşile dönme olasılığı yüksektir. Renkteki dönüşüm, yumurta akı içinde kükürt ve demir arasında oluşan kimyasal bir reaksiyonun neticesidir. Meydana gelen yeşil demir sülfürdür ve bu çoğunlukla yumurta sarısının kenarında oluşur. Fakat, yumurtayı oldukça uzun bir zaman kaynatırsanız, bütün yumurta sarısı yeşile çevrilebilir.

Yumurtanın oldukça uzun zaman kaynamasına izin vermeyerek ve yumurtalarınızı sıcaktan aldıktan hemen sonra soğuk suyla durulayarak yeşil yumurta sarısını engeller. Yumurtaları soğuk suyla durulayarak, temel şekilde sıcaktan alınmasının ardından pişirme yöntemine girmekten korkuyor olursunuz. Sert haşlanmış yumurtanın yeşile dönmesini arzu etmiyorsanız, sekiz dakika kaynatın. Az yumuşak olan yumurtaları seçerseniz, onları beş veya altı dakika kaynatın. Yumuşak haşlanmış yumurtalar için seçilen zaman üç ila dört dakikadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal