Yerli Aşı Üretim Aşamasında

Korovirüs Bilim Kurulu toplantısında, yerli aşı çalışmalarının son durumu hakkında değerlendirme yapıldı. Hayvan deneyleri tamamlanan ilk aşıda üretim kademesine geçildiği bildirildi.

08.10.2020-08:57 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-09:34) Yerli Aşı Üretim Aşamasında

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında toplanarak, salgınla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin dünyayla aynı zamanda yürüttüğü aşı geliştirme çalışmaları ve insan üzerindeki ilk uygulamalara en yakın 5 aşının geldiği aşama ele alındı. Araştırma ürünü olarak üretilen ilk aşının detayları ve diğer 4 aşıda izlenecek olan kademelerin değerlendirilmesi yapıldı.

İLK AŞI İÇİN ÜRETİM AŞAMASINA GEÇİLDİ

Hayvan deneyleri tamamlanan aşı adayları için GMP (İyi İmalat Prosedürleri) sertifikasyonu bulunan tesiste ilk aşı için üretim aşamasına geçildiği diğer 4 aday için üretimin de yakın zamanda olacağı görüşü kesinlik kazandı.

TÜİK ile işbirliğiyle yürütülen ‘Toplumsal Bağışıklık ve İnsidans (Görülme Sıklığı) Taraması’ çalışmasının tekrar edilerek, antikor seviyesi ölçümüyle bağışıklığın tespiti, PCR testi ile aktif vaka oranının tekrardan değerlendirilmesi konusu toplantının diğer bir gündem maddesi olarak ele alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal