Yerli Aşı 44 Kişiye Uygulandı

Türkiye’de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen ‘ERUCOV-VAC’ isimli yerli aşı adayı 44 kişiye uygulandı. Uygulama sonucunda gönüllü olan vatandaşlarda hiçbir yan etkinin görülmediği bildirildi.

24.11.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 24.11.2020-17:33) Yerli Aşı 44 Kişiye Uygulandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Büyükşehir Belediyesi tarafından ERÜ yerleşkesi karşısına hasta yakınları için yapılacak olan misafirhanesinin temel atma töreninde, önemli bir açıklama yaptı.

Çalış, üniversitelerinde koronavirüse karşı geliştirdiği 'ERUCOV-VAC' yerli aşı adayının uygulandığı gönüllü sayısının 44 olduğunu ve bu kişilerin hiçbirinde herhangi bir yan etki görülmediğini duyurdu.

‘44 GÖNÜLLÜDE HİÇBİR YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ’

ERÜ akademisyenleri tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı üniversitelerinde geliştirilen ERUCOV-VAC aday aşının çalışmalarından bahseden Çalış, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Bildiğiniz gibi ERÜ'de geliştirilen Covid-19'a karşı aşımızın Faz-1 çalışması devam etmektedir. Bugün itibariyle 44 gönüllümüzün aşı adayı dozu yapılmış oldu ve çok şükür hiçbirinde yan etki görülmedi. Bu, Faz-1 çalışmaları için çok önemli bir şey. Faz-1 çalışmasının vazgeçilmez ve en önemli parametresi güvenlik. Güvenliği bu şekilde aşmış olacağımıza inanıyorum. Tabi, 3 gün sonra ikinci doz aşılaması yapılacak.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal