Yer Fıstığı Yemeniz İçin 7 Sebep

Yer fıstığı, lezzetli ve oldukça sağlıklı bir besindir. Besin değeri fazla olan yer fıstığının sağlığa da bilinmeyen pek fazla yararı bulunmaktadır.

20.02.2018-13:31 - (Son Güncelleme: 13.03.2018-17:35) Yer Fıstığı Yemeniz İçin 7 Sebep

Yer fıstığı, doymamış yağ açısından çok zengindir. Bu sebeple, kalp sağlığı için yararlı bir besindir. Bununla birlikte, güçlü bir antioksidandır. 100 gram yer fıstığında, 567 kalori mevcuttur. Protein, kalsiyum, potasyum, sodyum, demir, magnezyum ve vitaminler içerir. Tuzsuz ve kavrulmamış şekilde tüketildiğinde sağlığa önemli fayda sağlar.

İşte yer fıstığının bilmeniz gereken faydaları…

- Yer fıstığı içeriğindeki doymamış yağlar sayesinde kalp sağlığına iyi gelir.

- Yer fıstığı içerdiği niasin isindeki maddeden dolayı, alzheimer ve yaşın ilerlemesiyle meydana gelen bunama gibi rahatsızlıkların önüne geçer.

- Safra taşı oluşumunu önler.

- Diyabet riskini en aza indirir.

- İçerisinde bulunan E vitamini bakımından saçlara ve cilde iyi gelir.

- Düzenli olarak tüketildiğinde obezite sorununun önüne geçer.

İŞTE YER FISTIĞININ FAYDALARI  ?

Bir yandan leziz fıstık ezmesi yerken bir yandan bedenimizi beslemeye kim hayır der ki? Besin açısından oldukça zengin olan yer fıstığı; protein, sağlıklı yağ asitleri, B ve E vitamini içerir. Ayrıca fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri açısından da zengindir.

İçerdiği bu vitamin ve mineraller zihinsel ve bedensel yorgunluğu gidermemize yardımcı olur. Öğrenmeyi de kolaylaştırdığından özellikle büyüme çağındaki çocuklar için okul öncesi bir dilim glütensiz ekmek üzeri sürülmüş fıstık ezmesi leziz ve sağlıklı bir kahvaltı opsiyonu sunar. Ayrıca karaciğer rahatsızlığı olanların bolca tüketmesi önerilir. Haftada en az 3 kere yenmesi sağlık açısından çok önemlidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal