Yenidoğanlardaki Göz Hastalıklarına Dikkat! Bebeklerde Hangi Göz Hastalıkları Görülür?

Göz hastalıklarının daha çok ilerleyen yaşlarda görüldüğünü düşünsek de, yenidoğan bebeklerde de bazı göz rahatsızlıkları görülür. Yenidoğanlarda en sık görülen göz hastalıkları hangıleridir? Bebeklerde görülen göz enfeksiyonları neler? Göz tansiyonu bebeklerde görülür mü?

22.03.2019-16:46 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-19:08) Yenidoğanlardaki Göz Hastalıklarına Dikkat! Bebeklerde Hangi Göz Hastalıkları Görülür?

Bebeklerde en sık görülen göz hastalıkları hangileridir? Yenidoğanlarda en fazla görülen 6 problem hangileridir? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ali Rıza Cenk Çelebi göz problemlerine karşı bazı uyarılarda bulundu.

GÖZYAŞI KANALLARI TIKANIKLIĞI
 
Bebeklerin gözyaşı kanalları tıklanık olabiliyor. Bu göz enfeksiyonlarını ortaya çıkarabilir ve temizlenmesi için uzman yardımı şarttır. Çoğu gözyaşı kanalı bebeğin ilk senesi içinde kendiliğinden açılıyor. Eğer doğal olarak açılmazsa  ameliyatla müdahale edilebilir.
 
ÜST GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ
  
Genellikle yaşlı kişilerde görülen bu problem, göz kapağı kaslarının doğru gelişmemesi sonucu ortaya çıkabiliyor. Bu sorun tedavi edilmezse göz tembelliğine neden olabiliyor.
PREMATÜRE RETİNOPATİSİ
 
Prematüre yenidoğanlarda görülen bu sorun, büyümek için daha fazla zamana ihtiyaç duyan ve retinaya kan taşıyan damarlar, doğumdan sonra gelişme göstermeme eğiliminde olabiliyorlar.
 
GÖZ ENFEKSİYONLARI
 
Yenidoğan bebekler; kornea, lens, retina ve göz kapakları sorunları ile bir gözün diğerinden daha küçük olması gibi gözün herhangi bir bölümünü etkileyebilecek göz kusurlarıyla doğabiliyorlar.
GÖZ TANSİYONU
 
Her ne kadar yetişkin hastalığı olarak bilinse de göz tansiyonuna yenidoğanlarda da karşılaşılabiliyor. Bebeklerde  erken müdahale edilmezse aşırı derecede ilerleme yaşanabilir.
ÇOCUKLAR KATARAKTI
 
Yine ileri yaşlarda görülen bu problem zaman zaman bebeklerde de ortaya çıkabiliyor. Çocuklarda katarakt teşhisi geç konursa, o gözde kalıcı tembellik gözleniyor.
 
 
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal