Yeni Kıyafetleri Yıkamadan Giymeyin!

Yıkamadan giyilen kıyafetlerin ciltte yaratacağı tahribatı önlemek için, yeni alınan herşeyi yıkarsak hem kimyasalları hem de deriye zarar verebilecek parazitleri de yok etmiş olacağız.

28.01.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-13:26)

Yeni alınan kıyafeti hemen giymek istemekte haklısınız ama deri sağlığınızı umursuyorsanız, geç olsun güç olmasın mantığından yola çıkarak yıkayın ve bir gün sonra giyin.Bu hassasiyeti tabi ki sadece kıyafetlerde değil kullandığınız yeni nevresim takımlarında da göstermelisiniz.

KIYAFETLERİ YIKAMADAN GİYMEYİN

Kıyafetlerin renklendirilmesinde kullanılan azo-anilin boyaları deride kızarıklık, kuruluk, pullanma, kaşıntı gibi reaksiyonlar oluşturabilir. Daha çok terleyen bireylerde derinin kimyasalları geçirme riski de artacağı unutulmamalıdır. Yeni alınan kıyafetleri kullanmadan önce yıkamak, oluşabilecek deri rahatsızlıklarından korunmayı sağlar.

İÇ ÇAMAŞIRINA VE PANTOLONA DİKKAT!

Özellikle iç çamaşırı ve pantolon gibi deriye direkt temas eden giysilerin kullanılmadan önce mutlaka yıkanması gerekmektedir. Boyun, koltuk altı, kasık gibi kıvrım alanları hem sürtünme hem de terleme nedeniyle yeni kıyafetlere bağlı deri reaksiyonlarının daha sık görüldüğü bölgelerdir.

YENİ KIYAFETLERDE PARAZİT RİSKİ

Tekrarlayan yıkamalarla da arınma devam eder. Kimyasallar dışında, küçük bir ihtimal de olsa bakteri, mantar etkenleri, bit, uyuz gibi parazit etkenleri de yeni kıyafetlerle geçebilmektedir. Özellikle iç çamaşırı, mayo gibi özel bölgelere temas eden kıyafetlerde daha dikkatli olunması gerekir.

Özellikle bebek ve çocuklar için üretilen giysilerin kullanılmadan önce mutlaka yıkanması gerekir. Çünkü bebekler kimyasallara karşı hassastır. Bu nedenle cilt döküntüleri daha kolay oluşabilir. Tabi bebekler için kullanılan deterjanların da kokusuz ve boyasız olması gerekir.

Kıyafetlerin yanında yeni çarşaf, nevresim ve banyo havlularının da ciltle doğrudan temas eden ürünlerde vardır ve  bu ürünleri kullanmadan önce yıkamak kimyasalları ve boyaları uzaklaştırmak için faydalı olacaktır.


Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal