Yeni Kıyafetlere Bunu Yapmadan Giyinmeyin!

Yeni aldığınız kıyafetleri heveslenerek hemen giyinmek isteyebilirsiniz. Ancak uzmanlar yıkanması gerektiğine dikkat çekiyor.

20.09.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-11:41)
Yıkamadan giyilen kıyafetler kimyasal barındırır ve cildi tahriş edebilir. Bu nedenle çocuğunuzu bu durumdan korumanız gerekebilir.
 
YENİ KIYAFETİ YIKAMADAN GİYİNMEYİN
 
Yeni çamaşırlarınızı temizlemenin en büyük sebebi, çamaşırların işlendiği kimyasal maddelerdir. Üreticiler, fabrikadan mağazalara götürürken giysilerin fazla kırışmaması için bazı kimyasallar uygular. Bu aynı zamanda kıyafetleri taşıyan kamyondaki haşaratı da uzak tutar. Bu kimyasallar cildiniz adına çok tahrişe sebep olabilir.
 
Duyarlı cildiniz var mı? O vakit her zaman yeni kıyafetler yıkamalısınız, çünkü kırmızı lekelere ve döküntülere sebep olabilecek formaldehit barındırırlar. Giysilerin de kimyasal bir kokusu olabilir.
 
Cildiniz o kadar duyarlı değil mi, yoksa yalnızca umursamıyor musunuz? Bu olabilir. Fakat birçok uzman, çocuğunuzun giysilerini giymesine izin vermeden evvel yıkamanızı tavsiye eder. Çünkü küçük çocuklar bu agresif kimyasal ürünlere maruz kalmamalıdır. İlk olarak yeni giysileri yıkayarak çocuğunuzun cildini koruyun.
 
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal