Yeni Aldığımız Giysileri Neden Yıkamalıyız?

Yeni bir kıyafet aldığınızda yıkamadan giyiyorsanız sizi bekleyen tehlikelerden haberdar değilsiniz demektir. Yeni alınan giysiler neden yıkanmalıdır? Hijyen açısından hangi rahatsızlıklara maruz kalırsınız? Gelin haberimize birlikte bakalım.

21.06.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-10:24)

Özellikle iç çamaşırı ve pantolon gibi deriye direkt temas eden giysilerin kullanımından önce muhakkak yıkanması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, yıkamanın bizi birçok deri hastalığından koruyacağı kanısında.

YENİ KIYAFETLERİ YIKAMAK ŞART  

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sema Karaoğlu, kullanım öncesi alınan giysileri yıkamak, olası bir reaksiyondan korunmayı sağlar. Daha çok terleyen kişilerde derinin kimyasalları geçirme riski de artacağı unutulmamalıdır. Boyun, koltuk altı, kasık gibi kıvrım alanları hem sürtünme hem de terleme sebebi ile yeni kıyafetlere bağlı deri reaksiyonlarının daha sık görüldüğü alanlar olduğunu belirtiyor.

Bugün birçok kişide egzama türlerinin yaygın olarak ortaya çıkmaktadır. Cildi hassas olan kişilerde kıyafetlerin renklendirilmesinde kullanılan azo-anilin boyaları deride kızarıklık, kuruluk, pullanma, kaşıntı gibi reaksiyonlar meydana getirebilir.

Kıyafetlerle birlikte yeni çarşaf, nevresim ve banyo havlularının da ciltle doğrudan temas eden ürünler, bu ürünleri de kullanmadan önce yıkamak, kimyasalları ve boyaları uzaklaştırmak gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal