Yemek Sonrası Oluşan Gazı Böyle Giderebilirsiniz

Yemekten sonra mide de oluşan gaz, birçok kişinin kendini rahatsız hissetmesine neden olmaktadır. Özellikle fasulye, armut, brokoli, süt ürünleri vb. bazı besinler geğirme ve karın ağrısına neden olan mide gazına neden olmaktadır. Peki, yemekten sonra oluşan gazı gidermek için ne yapmak gerekir? İşte detaylar…

27.06.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-14:06) Yemek Sonrası Oluşan Gazı Böyle Giderebilirsiniz

Gaz sancısı kişinin kendini huzursuz hissetmesine neden olur. Bu durumdan kurtulmak içinse çeşitli yollara başvururlar. Sizin için gaz sancısını gideren çeşitli yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

GAZ SANCISINA NE İYİ GELİR?

Karın içinde oluşan basıncı azaltmak, şişkinliği ve gazı gidermek için yemek yedikten hemen sonra oturulması önerilir. Hatta mümkünse yemeği ayakta değil, her zaman oturarak yiyin. Etkisini mutlaka göreceksiniz.

Yemek yedikten yaklaşık 15-20 dakika sonra hafif bir yürüyüş yapmanızda fayda var. Çünkü hareket, sindirime yardımcı olur ve oluşan gazı ve şişkinliği azaltılmasını sağlar.

Yemekten hemen sonra 1 fincan nane çayı içebilirsiniz. Nane, ağrılı gazın daha kolay geçmesine yardımcı olur ve sindirim sistemi kaslarının gevşemesini sağlar.

İçerisinde probiyotik bulunan besinler tüketin. Probiyotikler, gazın giderilmesine yardımcı olan doğal bakterilerdir.

Tüm bunlara rağmen hâlâ gaz sorunu yaşıyorsanız vücudunuzun yiyecekleri daha iyi sindirebilmesi ve parçalamasına yardımcı olabilmesi için bir sindirim enzimi takviyesi alın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal