Yaz Sıcağında Rahat Uyumanın Yolları

Sıcak havalarda kolay bir uyku uyumak için bazı hususlara dikkat etmeniz önemli. Doğru stratejileri yaptıktan sonra en sıcak havada bile deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz.

03.08.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-11:48) Yaz Sıcağında Rahat Uyumanın Yolları

Sıcak aylarda rahatça uykuya dalmak ve o uykuda uyanmadan kalmak istiyorsanız bazı kurallara dikkat etmeniz gerekiyor.

UYKU SAATLERİNİ BELİRLEYİN

Tutarlı bir uyku dengesine sahip olmanız, genel olarak aynı vakitlerde uyumanızı ve uyanmanızı mümkün kılar. Gün içinde fazladan uykulardan uzak durun. Çünkü bu geç uyumaya sebep olan uyku düzeninin bozulmasına yol açar. Tutarlı bir uyku dengesi ile uyku problemleriniz en aza inecektir.

SICAKLIK ÖNEMLİ

Uyuduğunuz yerin havadar olması ve mekanın 13-24 derece sıcaklık aralığında olması yaz mevsiminde rahat bir uyku uyumanız için ihtiyaç olan ön koşullardandır.

IŞIKTAN VE GÜRÜLTÜ OLMAMALI

Dışarıdan gelen sesi ve ışığı keserek kaliteli bir uyku uyuyabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında havalandırma sebebiyle ışık ve ses etkisine maruz kaldığınız için kulak tıkacı ve göz bandı ile sıcak havalarda kolayca bir uyku uyuyabilirsiniz.

BUNLARDAN KAÇININ

Uykudan evvel televizyon ve bilgisayar gibi yapay ışık kaynaklarına maruz kalmak sirkadiyen ritminizin ve uykuyu getiren melatonin hormonunun salgılanmasını zora sokar. Bu nedenle uyku öncesi yapay ışık kaynaklarından kaçınmalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal