Yaz Aylarında Sağlıklı Uyumak İçin Bunları Yapabilirsiniz

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok kişi uyumak konusunda birtakım sıkıntılar yaşıyor. Uykunun sık bölünmesi, uyanma, sabah kalktığında yorgun hissetme gibi rahatsızlıklar karşısında yapılması gerekense çok basittir. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

26.08.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-17:37) Yaz Aylarında Sağlıklı Uyumak İçin Bunları Yapabilirsiniz

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, yazın çok sık yaşanan uyku sorunlarının başında uykuya dalamama, uykunu çok sık bölünmesi, birkaç kez uyanma ve sabah kalkıldığında kişinin kendini hala yorgun hissetmesinin bunlardan bazıları olduğunu söyledi.

Sıcak yaz aylarında rahat uyuyabilmek için ilk olarak uyuyacağımız odanın havadar olması gerektiğine değinen Baysal, çarşaf, yastık kılıfı ve pikelerin pamuk olması konusuna da değindi.

Bilhassa yaşlıların, tansiyon, kalp hastası ve aşırı kilolu kişilerin vücutlarını tam destekleyen özel yataklardan kullanması gerektiğine değinen Baysal, akşam saatlerinde yenen yemeklere de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle akşam yemeklerinde yağlı, acılı, baharatlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini belirten Dr. Baysal, kafeinli içeceklerin bu saatlerde tüketilmemesi konusunu önemle vurguladı. Bunun yanı sıra yemek yedikten sonra ilk 3 saat içerisinde uykuya geçilmemesi gerektiğini ve yemekten sonra yapılan kısa yürüyüşlerin uykuya fayda sağlayacağını belirtti.

Ilık bir duş almak vücut ısısını düşürmede yardımcı olacağını belirten Baysal, yatmadan önce alınan duşun sağlıklı bir uyku için etkili olabileceğini söyledi. Aynı zamanda Baysal, yatak odası için güneş almayan havadar odaların tercih edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal