Yaşlılıkta Kas Kaybını Önlemek İçin C Vitamini Tüketin

Yapılan yeni bir araştırma, C vitamininin yaşlandıkça kas kütlesinin korunmasına yardımcı olduğunu ortaya koydu.

28.08.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-17:56) Yaşlılıkta Kas Kaybını Önlemek İçin C Vitamini Tüketin

East Anglia Üniversitesinin yaptığı araştırma, turunçgillerin, dutsu meyvelerin ve sebzelerin içeriğinde yaygın olarak bulunan C vitaminini bol tüketen yaşlıların iskelet kas kütlesinin çok daha iyi durumda olduğunu ortaya koydu.

Araştırmada, yaşları 48 ila 82 arasında değişen 13 bin kişiyle ilgili veriler incelendi.

Bu kişilerin bir hafta boyunca tükettikleri gıdalardaki ve kanındaki C vitamini miktarını ölçen uzmanlar, ayrıca kas kütlelerini de hesapladı.

Bu yaş aralığına bol miktarda C vitamini tüketilmesi, kas kütlesinin korunmasına yardımcı olduğu gözlendi.

Araştırma ekibinde yer alan Dr. Richard Hayhoe, Norfolk sakinlerinden oluşan büyük bir topluluktan örnek aldıklarını vurgulayarak, ‘Beslenmelerinde veya kanlarında C vitamini en yüksek olan kişilerin, iskelet kas kütlesi en iyi olanlar olduğunu gördük’ şeklinde konuştu.

Hayhoe, katılımcı erkeklerin yüzde 60'ının, kadınların da yüzde 50'sinin Avrupa Gıda Güvenliği Ajansının önerdiği miktarda C vitaminini tüketmediklerini tespit ettiklerini de kaydetti.

Richard Hayhoe, ‘İnsanların devasa dozlara ihtiyaç duyduğunu söylemiyoruz. Her gün portakal gibi bir turunçgiller ya da sebze tüketmek birçok insan için yeterli olacaktır’ dedi.

Araştırma sorumlusu Profesör Ailsa Welch de insanların yaşlandıkça iskelet kas kütlesini kaybettiklerine değinerek, ‘50 yaşın üzerindeki insanlar her yıl iskelet kas kütlesinin neredeyse yüzde 1'ini kaybediyor. Bu büyük bir sorun, çünkü güçsüzlüğe ve sarkopeni, fiziksel yetersizlik, tip 2 diyabet gibi olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Yaşam kalitesini düşürüyor’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal