Yaşlanmamak İçin Telomer Diyeti

Her insan uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamak ister. Böyle uzun ve sağlıklı bir hayat için yapılması gerekenler ise sağlıklı beslenme ve telomer diyeti. Peki telomer diyeti nedir? İşte sağlıklı bir ömrün formülü haberimizin detaylarında...

10.06.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-16:08) Yaşlanmamak İçin Telomer Diyeti

Diyetisyen Tuğçe Yılmaz, telomerin kasılmasındaki hızdan kaynaklı olarak yaşlanma süresinin değişiklik gösterdiği ve bazı hastalıkların oluşumuna da etki ettiğini açıkladı. Telomer diyetini uygulayanların kısa zamanda kendilerindeki değişikliği hissedeceklerini söyleyen Yılmaz, "Son zamanlarda DNA'nın ucunda yer alan ve genetik bilgiyi koruyan telomer adlı bölüm ile ilgili çalışmalar yoğunlaşmıştır. Telomer uzunluğunun yaş aldıkça kısalması araştırmacılara bu durumu engelleyebilecek veya hızını yavaşlatabilecek etkenler olup olmadığını konusunda düşündürüyor." ifadelerini kullandı.

AKDENİZ DİYETİ ÖNEMLİ

Akdeniz diyeti yaparken önemli olan gün içinde 5-6 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesidir. Bununla beraber haftada 2-3 defa kurubaklagil tüketimi, ekmek olarak tam buğday ya da tam çavdar ekmeği tercih edilmelidir. Lifli beslenmenin destekçileri olarak çiğ badem ve çiğ fındık öğünlerde bulundurulmalıdır. Sağlıklı bir yaşam için önemli olan Akdeniz beslenme tipine hayatınızda yer vermeniz gereklidir. Yapılan çalışmalarda insanların yaşamlarında Akdeniz diyetini benimsemelerinin sonucunda telomerlerin kasılmalarında yavaşlamalar olduğu saptanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal