Yas Tutan Birine Söylenebilecek Sözler

Dünyadaki en zor duygulardan biri, sevdiğiniz kişiyi kaybetmektir. Onu bir daha göremeyecek olmak insan zihnini alt üst eden durumlardandır. Yas tutan birine yaklaşımımız nasıl olmalı, ona hangi sözlerle teselli vermeliyiz?

23.10.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-12:53)

Yas tutan birini teselli etmek hem ona destek olmamızı sağlar hem de yalnız olmadığını hatırlatır. Ancak bu hassas terazi bir durumdur. Bazen bir sözcük karşımızdaki kişiyi teselli etmek yerine incitebilir. Peki bu gibi durumlarda nasıl yaklaşmak gerekir gelin birlikte bakalım.

İÇİNDEN GELİYORSA AĞLA

Öncelikle yas tutan kişiye fiziksel temas iyi gelecektir. Sarılmak bazen sandığımızdan daha fazla anlam barındırır. 

Yakınını kaybeden kişinin en hassas olduğu bu dönemde ağlamak ona iyi gelecektir. Duygularını içine atması daha büyük bir patlamanın zeminini hazırlar. Bu nedenle ona ağlamasının, bağırmasının hatta çığlık atmasının duygularını ifade etmede işe yarayacağını hissettirin.

BEN BURADAYIM

Yas durumlarında kişiler herkesten ve herşeyden uzaklaşmak isteyebilir. Ancak yalnız kalmak pek iyi değildir. O kişiye her zaman yanında olduğunuzu söyleyerek, istediği zaman omzunuzda ağlayabileceği hissiyatını geçirmeniz gerek. Bu gibi durumlarda en çok yanında bir omuz arar insan.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal