Yan Yağlar Nasıl Eritilir? Vücutta En Zor Eriyen Bölge Neresidir?

Yan yağlar, birçok insanda genetik etkiler nedeniyle kurtulması en zor yağlardır. Çoğunlukla bel çevresi ve kalça bölgesinde yoğun olarak bulunan yağlardır. Kalça ve basen eritmek, göbek eritme ne kadar zor ise yan yağları eritmek de bir o kadar zordur. İşte yan yağları eriten ipuçları...

13.04.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-13:12) Yan Yağlar Nasıl Eritilir? Vücutta En Zor Eriyen Bölge Neresidir?

Karındaki fazla yağları eritmek, yani göbek eritmek, karın kası hareketleriyle mümkün değildir. Basen ve kalça yağları basen ve kalça hareketleriyle erimez. Bunun nedeni ise, bölgesel yağ yakımı diye bir şeyin var olmamasındandır.

YAĞ YAKIMI NASIL MÜMKÜN OLUR?

Yağ yakımının ilk şartının, kalori açığı oluşturmak olduğunu biliyoruz. Kalori açığı bir çok farklı şekilde oluşturulabilir. Önemli olan, sürekli olarak kalori açığı ile yaşayarak devam etmeniz. Aksi takdirde yan yağları eritmek mümkün olmayabilir.

İNATÇI YAĞLAR ERİMEZ

Herkesin vücudundaki inatçı yağlar farklı yerlerdedir. Bunun belirleyicisi de genetik kodlardır. Kimi insan bacak bölgesinde fazla yağ depolarken, kimi insan sırt bölgesinde yağ depolayabilir. Kimi insan göbeğini eritmede zorlanırken, kimi insan yan yağlarını eritmede zorlanır. Bu tamamen genetikle ilgili bir haldir.

Genetik olarak yan yağları depolamaya müsait bir yapınız varsa, ihtiyacınız olan şeyler kalori açığında beslenmek ve uzun bir zaman zarfı. Çünkü bazı bölgeleriniz yağsızlıktan dolayı çok sıkı hale gelmeye başlarken, yan yağlarınız yeni yeni erimeye başlayabilir. Bu başta da belirttiğimiz gibi tamamen genetikle ilgilidir.

YAN YAĞLAR NE KADAR ZAMANDA ERİR?

Yan yağların ne kadar zamanda eriyeceği kişiden kişiye değişebilir. Kalori açığının azlığı veya fazlalığı, günlük aktivite, genetik ve daha bir çok faktör bu durumun belirleyicisidir. Kilonuz düştükçe, daha az yemeniz veya daha çok aktif olmanız lazımdır. Dolayısıyla tartının gittiği yönü bilmek, faydanızadır. Tartının 1-2 haftalık sabitlenmesi durumunda beslenmenizi veya egzersizlerinizi yenilemeniz gerekebilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal