Yam Sebzesi Nedir? Yam Sebzesi Kanseri Önler mi?

Görünümü açısından patatese ve yer elmasına benzeyen yam sebzesi şifa dağıtıyor. Kanser dahil birçok hastalığı önleyen bu sebze ülkemizde pek bilinmese de Afrika kıtasında vazgeçilmez lezzetler arasında.

27.08.2019-13:29 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-13:19) Yam Sebzesi Nedir? Yam Sebzesi Kanseri Önler mi?

Görüntü açısından tatlı patatese benzerlik gösteren yam sebzesi, Afrika kıtasında bulunur ve bolca tüketilir. Enerji baçısından zengin olan yam sebzesinin, 100'den çok çeşidi bulunuyor. Peki yam sebzesinin yararları nelerdir? Düzenli yendiğinde hücreleri yenileyerek kanseri engelleyen yam sebzesi hakkında merak ettiklerinizi  sizler için derledik.

YAM SEBZESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Diyet lif açısından zengin olan yam sebzesi, sindirim rahatsızlıklarının oluşmasına ortam hazırlayan olumsuz durumları engeller. Bağırsak florasını dengede tutar. Ayrıca bu lif hücrelerin deforme olmamasını destekleyerek kolon kanserini önler.

Vücudun kan hücrelerini yükseltmek için demir emilimi sağlaması şart. Bunun için de C vitaminine gereksiniim duyar. Yam sebzesi günlük yüzde 50 oranda C vitamini verir. 

Güçlü bir antioksidan olan yam sebzesi, vücuttaki toksinleri atarak iltihaplanmayı en aza indirger. 

Bazı organlar vücuttaki dengesiz iltihaplanma ve asitten dolayı fonksiyonlarını kaybeder. Bu da bazı riskli hastalıkların artışına neden olur. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal