Vücuttan Ödem Attıran 7 Besin

Dönem dönem ortaya çıkan istenmeyen şişkinlikler vücudumuzda oluşan ödemlerden kaynaklı olabilir.

08.12.2018-14:59 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-14:53) Vücuttan Ödem Attıran 7 Besin

Dönem dönem ortaya çıkan istenmeyen şişkinlikler vücudumuzda oluşan ödemlerden kaynaklı olabilir. Vücuttaki bu ödemlerden kurtulmak için ideal olan besinler:

YOĞURT: Yoğurdun barındırdığı faydalı bir bakteri olan probiyotikler vücuttan ödem atımında çok önemlidir. Özellikle sabahları bir kase yağsız yoğurt tüketilmesi ödem atma sürecinde etkili bir yere sahiptir.

ANANAS: Ananas oldukça lifli tropikal bir meyve olması nedeniyle ödem atmak için ideal bir meyvedir. Her mevsim raflarda olan ananasın meyve olarak tüketebilir ya da suyunu içebilirsiniz.

NAR: En sağlıklı meyvelerden biri olan ve hastalıkların çoğaldığı kış aylarında bağışıklığı güçlendiren nar, antioksidan içeriği bakımından da zengindir ve içinde bulunan enzimler vücutta ödem oluşmasını engeller.

MUZ: Potasyum barındıran muz da ödem attıran başka bir meyve. Vücudun doğal şeker ihtiyacını karşılayan muzun bir başka sırrı da vücutta güzel koku bırakması.

KİVİ: Vitamin deposu kivi az bilinen bir ödem attırıcıdır. Kivinin içeriğinde bulunan pektin maddesi toksinleri atarken ödem seviyesini de azaltır.

MAYDANOZ: Sabah tüketilen yarım kase maydanoz vücutta şişkinlik oluşmasını engeller.

YEŞİL ÇAY: Yeşil çay hem ödem söktürücü özelliğe sahip hem de bir çok yönden vücuda yararlı bir besindir. Ama yeşil çay tüketirken dikkatli olmak gerekir çünkü günde bir bardak tan fazla yeşil çay kalp çarpıntısına neden olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal