Vücuttaki Damarlar Neden Belirginleşir?

Damarlarımız, oksijeni ve zayıf kanı vücudumuzdan kalbe geri vermenin önemli bir görevini yerine getirir. Cildin altından aşırı görünmedikleri sürece damarlarımızı o kadar önemsemeyiz. Damarlarınız görünür hale gelmeye başladıysa ve bunun nedenini anlayamıyorsanız işte cevabı…

30.04.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-12:41)

Uzmanlar, açık cilt renginde olan kişilerin koyu ciltlere göre daha görünür damarlara sahip olduğunu belirtiyor. İnce cilt de bunun nedenlerinden. Yaşlandıkça, cilt altındaki yağ tabakası daha da incelir. Bu sebeple yaşlılar genellikle ellerinde, bacaklarında ve vücudun diğer bölgelerinde belirgin damarlara sahiptir.

EGZERSİZDEN SONRA BELİRGİNLEŞİR

Egzersiz sonrasında damarların belirgin olması gayet olağandır. Egzersiz yaparken, kaslarınız çalışır, şişer ve damarlarınızı cildin yüzeyine doğru iter. Onları görünür yapar. Egzersiz yaptıktan sonra da kaslarınız geri çekilir ve damarlar daha az görünür.

GEBELİK SONRASINDA OLUŞUR

Görünür damarlarla, birçok hamile kadın karşılaşır ve aslında endişelenecek bir şey yoktur. Hamile bir kadının kan hacmi hamile olmayan bir kadından daha yüksek olur ve damarlar bu artan kan miktarına uymaya çalışır. Hamilelik sırasında görünür damarlar yaşasanız da, muhtemelen doğumdan sonra kaybolacaktır.

 DÜŞÜK VÜCUT YAĞI

Düşük vücut yağına sahipseniz, damarlarınızın görünür olmasının bir nedeni olabilir. Zayıf insanlar ince deriye sahiptir ve ince yağ tabakası, damarları tamamen kaplayamaz. Bu durum da damarları belirgin yapar. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal