Vücutta İlaç Görevi Gören Mucizevi Besin

Bazı besinler tüketildiği zaman vücutta adete bir ilaç görevi görüyor. İnsan sağlığına birçok faydası bulunan siyah turpta bu besinler arasında yerini alıyor. Peki, siyah turpun faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

26.03.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:08) Vücutta İlaç Görevi Gören Mucizevi Besin

Uzmanlar, ciltte oluşan sorunlardan sindirim sistemi rahatsızlıklarına kadar birçok faydası bulunan siyah turpun bol bol tüketilmesini öneriyor. İşte siyah turpun faydaları…

CİLT SAĞLIĞI İÇİN FAYDALIDIR

Parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için ihtiyacınız olan ilk şey, temiz bir iç sistemdir. İçeriğinde bulunan B vitamini, çinko ve fosfor sayesinde etkili bir kan temizleyicisi olan siyah turp, vücudumuzdaki atık maddelerin yanı sıra her türlü toksini de ortadan kaldırır.

CİLT LEKELERİNİ GİDERİR

Siyah turp zengin antioksidan içeriğe sahiptir. Ayrıca içeriğinde cildin yaşlanmaya karşı mücadele edebilmesi için önemli olan C vitaminini barındırır. Aynı zamanda, vücuttaki oksidasyonu engelleyen son derece güçlü birkaç başka bileşiği daha bünyesinde barındırır. Bu nedenle, siyah turp suyunun düzenli tüketilmesi zararlı serbest radikallerden kurtulmamıza ve bu sayede daha genç bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

SOĞUK ALGINLIĞI VE ÖKSÜRÜĞÜ GİDERİR

Siyah turp, kronik soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde de oldukça etkilidir. Turpun suyunu sıkıp üzerine biraz şeker ilave etmeniz tedavi için yeterli olacaktır. Her sabah meyve suyu olarak tüketebilirsiniz. Solunum sistemi enfeksiyonları için mükemmel bir ilaç!

BRONŞİTE ETKİSİ BÜYÜKTÜR

Bronşit ve öksürük gibi rahatsızlıklara siyah turpun etkisi oldukça fazladır. Akşamdan turpun içini oyarak ve oyulan kısma bir miktar bal eklenerek bir bardağın üstünde bekletildiğinde; sabah saatlerinde bardağın içerisine akan turp suyu ve bal karışımı tüketildiğinde doğal bir öksürük şurubu elde dilmiş olur.

TİROİD HORMONLARINI DÜZENLER

Siyah turpun en başarılı olduğu konulardan biri de tiroid hormonlarındaki düzensizliklere çözüm sunmasıdır. Raphanin, tiroit hormonlarının vücutta salgılanmasını ve üretimini düzenli bir şekilde yapılmasını sağlayan doğal bir enzimdir. Siyah turp ise Raphanin bakımından çok zengin bir besindir. Hiper / hipotiroidizmden şikayetçiyseniz siyah turp tüketerek hormonlarınızın düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

SAÇINIZIN YAĞ DENGESİNİ SAĞLAR

Siyah turp, saç derisinin fazla yağlanmasını ve kurumasını da tedavi eder. Bununla beraber kepek şikayetiniz varsa bugünden itibaren siyah turpun suyunu uygulamaya başlayın. Bu sayede saçınız ve kafa deriniz gerekli besin maddelerini sağlamış olacaktır.

BÖBREK TAŞLARININ ATILMASINI SAĞLAR

Böbrek ve safra kesesinde oluşabilecek taşlara karşı siyah turp doğal bir çözümdür. Üstelik taşlardan kaynaklanan acıyı da hafifletir ve idrara çıkmayı kolaylaşırır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ GELİŞTİRİR

Siyah turp mükemmel bir detoksifikasyon ajanıdır. Bu sayede mideden toksinleri de temizler. Bu, midenin PH seviyesinin korunmasını sağlar ve ayrıca içerdiği zengin lif kaynağı ile sindirimi kolaylaştırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal