Vücudu Enfeksiyonlara Karşı Koruyan Vitamin Geliştirildi

Virüs ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücudun savunma direncini artırmaya yardımcı olan vitamin geliştirildi.

20.10.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-10:03) Vücudu Enfeksiyonlara Karşı Koruyan Vitamin Geliştirildi

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Halıcı, vücudun savunma direncini artırmaya yardımcı olan vitamin geliştirdi. Halıcı, ‘Vücut savunmamızı artıracak, kışı daha rahat geçirebilmek için multivitamin kompleksi. Ama tabii ki doğal kaynaklardan elde edilen bir ürün’ dedi.

Prof. Dr. Zekai Halıcı, yaklaşık 1,5 yılda içerisinde birçok vitamin ve mineralin bulunduğu multivitamin hapı geliştirdi. Güçlü bir antioksidan olan karamürver, zeytin yaprağı gibi ürünlerin yanı sıra esansiyel maddelerin de bulunduğu vitaminler, mineraller ve beta glukan özellikle kış aylarında vücudu, virüs ve bakterin neden olduğu enfeksiyonlara karşı güçlü hale getiren, direnci artıran tablet vitamin, eczane raflarında yerini aldı.

MULTİVİTAMİNLERE TALEP ARTTI

Son yıllarda sadece tüm dünyada ve Türkiye’de de vitaminlerle destekleyici besinlere olan ilginin arttığını söyleyen Prof. Dr. Zekai Halıcı, özellikle koronavirüs salgını sürecinde bu talebin inanılmaz derecede yükseldiğini belirtti. Pandemi sürecinde tüm dünyada insanların bitkisel kaynaklı, immün direncin artmasını sağlayan, savunma sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan doğal kaynaklı vitamin, besin veya besinlerden üretilmiş multivitamin tüketimine yöneldiğine dikkat çeken Halıcı, aktarlarda da yeni birçok ürünün piyasaya çıktığını söyledi.

Konuya dair artan ilgi üzerine bazı şirketlerden talep geldiğini belirten Halıcı, ‘Atatürk Üniversitesi Klinik Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu konuda sanayicimize destek olma kararı verdik. Biz zaten bu konuyla ilgili uzun zamandan beri bir çalışma yürütüyorduk. Bu konuyla ilgili çok uzun yıllar süren tecrübemiz var. Doğal ilaç kaynakları, farklı mekanizmalar üzerinde uzun yıllardır çalışıyorum. Sanayicilerin ön ayak olması bizleri cesaretlendirdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı dozları kullanarak gerekli olan vitaminleri, mineralleri en iyi şekilde en uygun şekilde bir tabletin içine nasıl koyabileceğimiz konusunda çalışmalarımız vardı. Bu ilacı tablet haline getirmek için 1,5- 2 sene süren bir çalışma yaptık’ dedi.

KIŞI RAHAT GEÇİRTECEK MULTİVİTAMİN KOMPLEKSİ

Ürettikleri vitaminin içerisinde vücut savunma sisteminin ihtiyaç duyduğu ve de virüs ve bakterilere karşı doğal bağışıklık sistemin üyeleri olan hücrelerin bu mikroorganizmalarla karşı karşıya geldikleri zaman ve kendilerini onarırken ihtiyaç duydukları maddelerin bulunduğundan bahseden Halıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Özellikle üst solunum yollarında enfeksiyona neden olan virüs ve bakterilerin yaşayabilmeleri için en uygun olan kış ortamına girmekteyiz. Aynı zamanda soğuk, güneş ışığından daha az faydalanma ve besinsel faktörlerden dolayı kışın bağışıklık sistemimiz çok daha hassas hale gelmektedir. Bu üründe enfeksiyonlara karşı vücudumuza gerekli olan esansiyel maddeler ve aynı zamanda bitki ekstreleri var. Karamürver var, bu çok önemli ürün. Meşhur çok güçlü antioksidan. Zeytin yaprağı ve Beta glukan var. Daha farklı mineraller var. İmmün sistemimizi direncimizi artıracak veya immün sistemin hücrelerinin daha iyi çalışmasını sağlayacak çeşitli etken maddeler var. Vücut savunmamızı artıracak, kışı daha rahat geçirebilmek için multivitamin kompleksi. Ama tabii ki doğal kaynaklardan elde edilen bir ürün.’

'KULAKTAN DUYMA ÜRÜNLER KULLANIYORLAR'

İnsanların immün sistemini daha güçlü ve kuvvetli hale getirecek bir vitamin üretmeye çalıştıklarını belirten Halıcı, ‘Güvenlik sınırında olan bir ilaç. İnsanlarımız aktarlardan alınan takviye, kulaktan duyma ürünler kullanıyorlar. Bu maddeleri bilinçli kullanmak, dozlarını çok iyi bilmek gerekiyor. Yaşadığımız süreç sebebiyle insanlarımız günümüzde dozlarını artırarak bunlardan faydalanıyor. Ne olursa olsun bazı maddeler vücutta birikiyor, ileriki zamanlarda faydadan çok zarara dönmeye başlıyor. Covid-19 sürecini dünya ve Türkiye olarak inşallah atlatacağız. Ama atlattıktan sonra pandemiden geri kalan sekeller ve aynı zamanda Doktor tavsiyesi ile kullanmadığımız bilinçsiz kullandığımız ilaçlar, bitki ekstreleri ve multivitaminlerin neden olduğu zararları da çekebiliriz’ ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesi'nin sanayiciyle iş birliği yapmasının olumlu bir karşılık bulduğunu belirten Halıcı, bu ilacın başlangıç olduğunu ilerleyen zamanlarda kendi ilaçlarını ve kendi ürünlerini yapacaklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal