Voltaren Kas Gevşetici Krem Ne işe Yarar?

Kas gevşetici ilaçlar arasında bulunan Voltaren krem ne işe yarar? Voltaren krem neye iyi gelir? Voltaren kremi ne sıklıkla sürmek gerekir? Voltaren krem fiyat ne kadar? Voltaren kremi reçete edilmeden almak mümkün mü? İşte Voltaren hakkında merak ettikleriniz.

31.07.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-15:33) Voltaren Kas Gevşetici Krem Ne işe Yarar?

Voltaren krem olarak da bildiğimiz Voltaren Emulgel krem ağrı kesici amacıyla kullanılan bir kremdir. Voltaren krem, kas gevşetici özelliği vardır. Voltaren krem vücutta iltihap ve ağrıya neden olan etkenleri azaltan bir ilaçtır. Peki, Voltaren kas gevşetici krem neye iyi gelir? 

VOLTAREN NEYE İYİ GELİR?

Voltaren krem neye iyi gelir? Voltaren krem; yumuşak doku iltihaplanmaları, bölgesel romatizma hastalıkları, diz eklemlerindeki hafif dereceli iltihaplanmalarda, kaza ve spor yaralanmaları sebepli kas ve eklemlerdeki burkulma, incinme ve ezilme nedenli şişlik, ağrı ve iltihabi hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılmaktadır.


VOLTAREN NASIL SÜRÜLÜR?

Voltaren nasıl sürülür? Voltaren kremi ciltte sorunlu olan bölgeye günde 3-4 defa yavaş bir şekilde ovarak sürün. Ovma sırasında ciltte hafif bir serinletici etki hissedebilirsiniz. Krem sürüldükten sonra eller mutlaka güzelce sabun ve su ile durulanmalıdır. Voltaren  kremin miktarı sorunlu yerin genişliğine göre değişir. Örneğin problemli bölge eğer 400-800 cm2’lik ise 2-4 gram yani kiraz büyüklüğündeki voltaren krem kafi olacaktır.

Voltaren krem açık yara olan, döküntülü, hasarlı ve egzamalı cilde asla sürülmemelidir.

Voltaren krem cilde haricen kullanılan bir kremdir, ağız içinde uygulanmamalıdır ve yutulmaması grerekir. Ayrıca voltaren krem göz ile temas edilmemesine dikkat edilmelidir.

VOLTAREN KREM PROSPEKTÜS

Voltaren krem prospektüs şu şekildedir: Voltaren Emulgel etken madde olarak diklofenak dietilamonyum içermektedir ve jel formunda ilaç kategorisindedir. Voltaren Emulgel, 50 gramlık tüpler halinde piyasaya sunulmaktadır. 

Burkulma, ezilme, incinme ile neticelenen kazalarda ya da spor yaralanmalarında neden olan ağrı, iltihap ya da şişme durumlarında kullanılır. Ayrıca yumuşak doku iltihaplarında ve bölgesel romatizma hastalıklarında da kullanılmaktadır. 

Voltaren krem, yiyecek ve içeceklerle herhangi bir tepkimeye girmez. 

Voltaren kremin kullanılması gereken yaş aralığı 12 yaş ve üstüdür. Günde 3 veya 4 defa derinin yaralanmadan etkilenen bölgesine sürülmesi yeterlidir. Kremin etkili olması ağrının veya yaralanmanın türü ile boyutuna pahalıdır. Peki, Voltaren krem fiyat eczanelerde ne kadardır?

VOLTAREN KREM FİYATI

Doktor tarafından reçete edilen Voltaren krem fiyatının bir kısmı devlet tarafından karşılanmaktadır. Reçetesiz bir şekilde eczaneden alınan Voltaren krem fiyatı ise 42,90 TL'dir. Piyasadaki diğer kremlerle kıyaslandığında Voltaren krem fiyat biraz yüksektir.

Voltaren krem yan etkisi olarak ışığa duyarlılık, deri kızarıklığı ve kaşınmadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal